INSIDER

El­ké­pesztő, miért me­he­tett pisz­tollyal is­ko­lába a szom­bat­he­lyi diák

Óri­ási sze­ren­cse, hogy nem tör­tént tra­gé­dia az egyik szom­bat­he­lyi ál­ta­lá­nos is­ko­lá­ban! Egy 13 éves diák ugyanis lég­pisz­tollyal ment pén­te­ken is­ko­lába. A lég­fegy­ver is lehet ve­szé­lyes, ha közel tart­ják va­la­ki­nek a fe­jé­hez.
  • Szerző: Ripost

Többen attól tartanak, hogy a floridai ámokfutó adta az ötletet a magyar diáknak. A 19 éves Nikolas Cruz ugyanis gázálarcban, füstgránátokkal és egy félautomata lőfegyverrel, valamint több tárnyi lőszerrel ment múlt szerdán Floridában az egykori iskolájába, ahol kinyitotta a tűzjelzőt és a menekülő tömegbe lőtt. 17 embert ölt meg, és legalább ennyit súlyosan megsebesített.

A floridi ámokfutó fiú balra.
A floridi ámokfutó fiú balra.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A magyar diák két nappal ezután vette magához a légpisztolyt.Magyarországon az általános iskolákban általában nem ellenőrzik az érkezőket, így Szombathelyen is csak az intézmény falai között derült ki, hogy a gyerek légfegyvert vitt magával. A rendőrség garázdaság vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, de ha meg is állapítják a gyermek felelősségét, életkora miatt nem büntethető. Felmerül a szülők felelőssége is. A légpisztoly tartása ugyan nem engedélyköteles, de nem kerülhetett volna gyermek kezébe.