KÜLFÖLD

Drá­mai per­cek a Rya­nair gépén, ezt senki sem akarja látni a le­ve­gő­ben

A lé­gi­tár­sa­ság egyik Spa­nyol­or­szágba tartó gépén vol­tak az uta­sok ijesztő je­le­net­nek szem­ta­núi, de ők is min­dent meg­tet­tek a baj el­há­rí­tása ér­de­ké­ben.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

A Ryanair légitársaság az egyik utasát örökre eltiltotta a járatain való utazástól, miután a férfi a gépen azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl. Néhány szemtanú elmondása szerint a vészkijáratot is megpróbálta kinyitni, mielőtt lefogták volna - adta hírül az Independent.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi, akinek a nevét egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, az egyik Manchesterből induló gépen utazott május 4-én, amelynek célja Gran Canaria volt. Az utazás során a férfi váratlanul rendkívül agresszívvá vált, több utasnak is nekiment, de az utaskísérőkkel is balhéba keveredett, és többek elmondása szerint több tárgyat is a padlóhoz vágott az „ámokfutása” során.

A dulakodás és veszekedés közepette sikerült megkaparintania egy poroltót is. Ezt követően pedig elkezdett fenyegetőzni, hogy azzal látja el az egyik fiatal légi utaskísérő hölgy baját.

Az egyik utas a 27 éves Jodie Fisher arról számolt be, hogy a nővérével ült a járaton, amikor a helyzet eldurvult. A lány azt is elmondta, hogy a férfi megpróbálta kinyitni az egyik vészkijáratot, ő pedig megpróbálta megakadályozni, de dulakodás közben letépte az óráját a csuklójáról, a nővérébe pedig beleharapott.

Mindezek után sikerült több utas és a személyzet több tagjának együttes erejével földre vinni és lefogni az őrjöngő utast.

A járatot landoláskor már a rendőrök várták, és az utast ők vitték le a repülőgépről.

Eközben a címlapon

„Az utasaink és az alkalmazottaink biztonsága számunkra a legfontosabb dolog. Ezt az utast örökre kitiltottuk a járatainkról, és az ügye mostantól a helyi rendőrség felelőssége” – írta a fapados légitársaság az incidensről közzétett jelentésében.