Létrehozva: 2017.01.18.

Diétás csúcsreggeli: Ezt edd kenyér helyett és fogyni fogsz!

Ne hagyd, hogy a kenyér egész délelõtt hintáztassa a vércukorszintedet! Iktasd ki a szénhidrátokat! Ez a sajtos-szalonnás roppancs zseniális összetevõinek köszönhetõen úgy laktat, hogy közben beindítja a fogyást!

Szerző Ripost

A sajt, a szalonna és az útifűmaghéj egész délig jóllakat, és gondoskodik róla, hogy a vércukorszinted egy pillanatra se essen le. Így elkerülheted az éhségrohamokat, és már indul is turbó fokozaton a zsírégetés. Ha rendszeresen sportolsz, a fehérjedús reggelivel azt is biztosíthatod, hogy az izmaid egyenletes ütemben fejlődjenek, hiszen a fehérjék izomépítő hatása közismert.

Sajtos-szalonnás roppancs

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon szalonna, felkockázva (kb. 6 szelet)
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1 csésze reszelt mozzarella
  • 3 tojás
  • 1/2 teáskanál bors
  • csipetnyi só
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

    2. A felkockázott szalonnát pirítsd le egy serpenyőben enyhén barnára, majd vedd le a tűzről.

    3. Add hozzá a krémsajtot, és várd meg, míg meglágyul.

    4. Tegyél félre egy kanálnyi szalonnát, a többit pedig az összes hozzávalóval együtt tedd a turmixgépbe, és turmixold simára.

    5. Sütőpapírral bélelt tepsire készíts kanállal 12 kupacot a keverékből, tetejüket szórd meg a félretett szalonnával.

    6. Süsd 13-16 percig, amíg szépen feljönnek, és aranybarnára sülnek.

    7. Melegen is eheted, de a hűtőben is eláll pár napig. Mikróban vagy sütőben újra megmelegítheted.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek