FITTFAZÉK

Di­é­tás al­ma­torta sütés nél­kül

A sütés nél­küli édes­sé­gek na­gyon nép­sze­rűek, de gon­dol­tad volna, hogy ebből is lehet cukor és liszt nél­küli vál­to­za­tot is ké­szí­teni? Mu­ta­tunk két könnyű re­cep­tet.

1. Reszelt nyers almatorta

Egyszerű, gyors és finom a nyers almatorta (Fotó: Pinterest)
Egyszerű, gyors és finom a nyers almatorta (Fotó: Pinterest)

HOZZÁVALÓK:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 1,5 kg édes alma
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál mazsola
  • 10 dkg darált mandula, vagy dió esetleg vegyesen
  • 2 diétás édesítőszer
  • 3 evőkanál útifű maghéj
  • fahéj, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az almákat hámozd meg és reszeld le.
  2. Add hozzá a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, mandulát, a kókuszreszeléket, és ízesítsd ízlésed szerint. Legvégén tedd bele az útifű maghéjat.
  3. Simítsd bele a masszát egy tortaformába.
  4. Tedd a tésztát egy éjszakára hűtőbe, hogy összeálljon.
A tetejére ízlés szerint 3 kanál kókuszzsírból és egy deci kókusztejből készíts krémet, kevés édesítővel.

2. Rakott nyers almatorta

A datolyás változatban rengeteg a kalória, de a nyers hozzávalóknak köszönhetően így is nagyon egészséges!
A datolyás változatban rengeteg a kalória, de a nyers hozzávalóknak köszönhetően így is nagyon egészséges!

HOZZÁVALÓK:

  • 10 alma héjastól vékony szeletekre vágva
  • 25 dkg datolya
  • 1 bögre füge
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg mazsola
  • fahéj, szerecsendió
  • 1 citrom leve

ELKÉSZÍTÉS:

  1. 8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak.
  2. Egy nagy késes aprítógépben keverd össze a datolyafelét a fügét, a diót és a mazsolát.
  3.  A sűrű masszát nyomkodd egy tortaforma aljára, mint egy tésztát.
  4. Egy turmixgépbe tedd bele a másik két almát meghámozva felkockázva, a maradék fügét, és a fűszereket. Készíts belőle sűrű krémet.
  5. Kezd el rétegezni az almát és mindig önts rá a krémből.
  6. A végén szórd meg fahéjjal.
Eközben a címlapon