1. Reszelt nyers almatorta

HOZZÁVALÓK:
1,5 kg édes alma
1 citrom leve
20 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál mazsola
10 dkg darált mandula, vagy dió esetleg vegyesen
2 diétás édesítőszer
3 evőkanál útifű maghéj
fahéj, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:
Az almákat hámozd meg és reszeld le.
Add hozzá a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, mandulát, a kókuszreszeléket, és ízesítsd ízlésed szerint. Legvégén tedd bele az útifű maghéjat.
Simítsd bele a masszát egy tortaformába.
Tedd a tésztát egy éjszakára hűtőbe, hogy összeálljon.
A tetejére ízlés szerint 3 kanál kókuszzsírból és egy deci kókusztejből készíts krémet, kevés édesítővel.
2. Rakott nyers almatorta

HOZZÁVALÓK:
10 alma héjastól vékony szeletekre vágva
25 dkg datolya
1 bögre füge
25 dkg dió
25 dkg mazsola
fahéj, szerecsendió
1 citrom leve
ELKÉSZÍTÉS:
8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak.
Egy nagy késes aprítógépben keverd össze a datolya felét a fügét, a diót és a mazsolát.
A sűrű masszát nyomkodd egy tortaforma aljára, mint egy tésztát.
Egy turmixgépbe tedd bele a másik két almát meghámozva felkockázva, a maradék fügét, és a fűszereket. Készíts belőle sűrű krémet.
Kezd el rétegezni az almát és mindig önts rá a krémből.
A végén szórd meg fahéjjal.