SÁRGACSEKK

Bru­tá­li­san drá­gul­hat a mo­bi­lo­zás!

A roa­ming­díj ter­ve­zett meg­szű­nése miatt a szol­gál­ta­tók emel­he­tik a ta­ri­fá­kat! És ha meg­te­he­tik, miért ne ten­nék meg? Nincs rá sza­bá­lyo­zás! Jó lesz fi­gyelni, me­lyik lesz az ol­csóbb!
  • Szerző: RIPOST

A szolgáltatók egyelőre óvatosan nyilatkozgatnak. Több szolgáltató még tanulmányozza az Európai Parlament roamingdöntésének részleteit és azok hatásait - írta az origo.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock
EZT OLVASTAD MÁR?

A közeljövőben nem lesz különbség a belföldi, és a külföldről például Magyarországra irányuló hívások percdíjában. A tarifaemelésre elméletileg lehetőségük is lesz a cégeknek, hiszen nincsen érvényben ezt akadályozó szabályozás

A szolgáltatók saját üzletpolitikai stratégiájuk alapján döntik el, hogy emelik-e saját tarifáikat. 

A roamingdíjak kivezetése két lépcsőben történik. Lesz egy átmeneti időszak 2016. április 30-tól, amikor a szolgáltatók növelhetik a belföldi díjakat. Ezután, 2017. június 15-től a pluszdíjakat a szolgáltatók csak akkor alkalmazhatják, ha évenként a nemzeti szabályozó hatóságok számára megküldött kérelemben igazolják, hogy a barangolási szolgáltatással kapcsolatban felmerült költségek nem fedeznék a kiadásokat. Egyéb esetben csak a belföldi díjakat számolhatják fel.