KÜLFÖLD

Bor­zal­mas, mit mű­velt a fi­a­tal lá­nyok­kal az egy­kori szép­ség­ki­rálynő

Egy banda tag­ja­ként nőket haj­tott fel kül­föl­dön az a ko­rábbi ve­ne­zu­e­lai szép­ség­ki­rálynő, aki­nek a pere most kez­dő­dött Auszt­ri­á­ban. Az ügy szá­lai ta­valy nyárra nyúl­nak vissza.
  • Szerző: Ripost

Mariana Lorenis Pares akkor lett egy csapásra ismert, amikor 2016-ban megnyerte a dél-amerikai országban a Miss Venezuela International szépségversenyt.

Ezután nem sokkal a hölgy Európába költözött, ahol olyan országokban telepedett le, mint Spanyolország és Ausztria. A két ország rendőrsége tavaly nyáron jött rá arra, hogy Pares kapcsolatba lépett velencei nőkkel, és luxus életet kínált nekik azért, ha Ausztriába jönnek és férfiak kísérőjeként dolgoznak.

EZT OLVASTAD MÁR?

A lányok számára azonban mindez csak csábító ígéret maradt, ugyanis kénytelenek voltak prostituáltakként dolgozni némi kis pénzért cserébe.

Az egyik fiatal nő, akinek sikerült elmenekülnie jelentette mindezt az osztrák rendőrségnek, akik elkezdték felgöngyölíteni az ügyet., melynek tárgyalása most kezdődött meg Bécsben, a Büntetőjogi Kerületi Bíróságon – számolt be a fejleményekről az oe24.at portál.  

A két banda állítólag hamis ígéretekkel összesen húsz nőt csábított Ausztriába, hogy ott prostituáltként dolgozzanak. Még az okmányaikat is elvették tőlük. A korábbi venezuelai szépségkirálynő elismerte, hogy az egyik bandában maga is vezető szerepet töltött be.

Az ügyfelem tájékoztatta a nőket, hogy prostituáltként kell dolgozniuk, de nem volt erőszak, vagy kényszer

– mondta az ex szépségkirálynő védőügyvédje, Karin Fridl. Ítélet várhatóan április 10-én várható.

Eközben a címlapon