LELKIZŐ

Így élt va­ló­já­ban a ma­gya­rok ked­vence, ezt nem gon­dol­tuk Benny Hill­ről

A le­gen­dás hu­mo­rista élete egy­ál­ta­lán nem volt olyan bol­dog, mint ami­lyen­nek a so­ro­zata alap­ján hit­tük volna.
  • Szerző: Ripost

Kiderült a hazánkban is igen népszerű brit humoristáról, Benny Hillről, hogy életének utolsó évei egyáltalán nem voltak vidámak. A komikus „magányos és depressziós volt, mindig csúnyának érezte magát”. A sztár annyira takarékoskodott életének végén, hogy a cipőjének talpát is visszaragasztatta, ha az leszakadt, ahelyett, hogy újat vegyen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A multimilliomos Hill a magánéletében önértékelési problémákkal küzdött és betegesen félt a költekezéstől. A hollywoodi újságíró, Craig Bennett új könyvében rántotta le a leplet a titkokról, miután hosszasan beszélgetett a komikus legközelebbi barátjával, az azóta már elhunyt ausztrál színésznővel, Sarah Kemppel.

Kemp elmondása szerint a humorista órákig tudott arról panaszkodni, hogy mennyire szeretethiányos és hogy nem találja magát vonzónak a nők szemében – annak ellenére, hogy túlfűtött szexuális jeleneteket is rendszeresen forgatott a filmjeihez.

Csak akkor vásárolt élelmiszert, ha kiárusítás volt és inkább sétált a BBC irodájáig, mint hogy fizessen a taxiért. Autója sem volt, mert az azzal járó kiadásoktól teljesen kiborult volna – írja a Daily Mail.

Hill 1992-ben, 68 évesen hunyt el és a legtöbben a Benny Hill Show-ból ismertük.