INSIDER

Be­is­merő val­lo­mást tett egy férfi a so­rok­sári gyil­kos­ság ügyé­ben

Va­do­natúj in­for­má­ció ke­rült a Ri­post bir­to­kába a so­rok­sári futó nő meg­gyil­ko­lá­sá­val kap­cso­lat­ban: teg­nap reg­gel je­lent­ke­zett va­laki a rend­őr­sé­gen, és be­is­merő val­lo­mást tett, azt ál­lítva: ő ölte meg Kar­dosné Gyu­rik Krisz­ti­nát 2013. szep­tem­ber 25-én.
  • Szerző: Ripost

Igencsak sikerült meglepnie a soroksári kapitányságon dolgozókat péntek reggel egy hetven év körüli férfinak. A korai órákban besétált a rendőrségre és előadta, hogy öt évvel ezelőtt ő ölte meg Kardosné Gyurik Krisztinát Soroksáron. A férfi Dunaharasztin lakik, ami nincs messze a tett helyszínétől. Az idős embert kihallgatták a nyomozók. A úgy értesült, hogy az elkövetőként jelentkező férfi vallomását egyelőre nem támasztják alá más adatok, és nem adnak magyarázatot az eddigi bizonyítékokra sem. A rendőrség azonban minden, az üggyel kapcsolatos információt megvizsgál.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha a jelentkező igazat mond, 65 év körüli lehetett akkor, amikor Krisztinát megölték. Vajon ennyi idős ember elbánhatott az erős, sportos nővel?

Lehet, hogy ő az a társtettes, akiről a nyomozás során mindvégig szó volt? Korábban az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője azt mondta, hogy két olyan embert keresnek, akik nem rokonok, egyikőjük domináns, a másik neki alárendelt volt, feltehetően életkora miatt. De ez még azelőtt történt, hogy a helyszínen hagyott vérnyomból azonosították volna R. Szilvesztert elkövetőként.

Cikkünk folytatását, melyben többek közt azon elmélkedünk, hogy miért akar valaki egy ilyen szörnyű tettet magára vállalni, a szombati napilapban találod. Keresd az újságárusoknál!