KÜLFÖLD

Fej­ken­dős nők árasz­tot­ták el a bécsi köz­par­kot, az al­pol­gár­mes­ter ki­akadt

Ha­tal­mas vi­hart ka­vart Do­mi­nik Nepp, Bécs al­pol­gár­mes­te­ré­nek egyik Fa­ceb­bok-posztja. A be­jegy­zés­hez egy bécsi park pil­la­nat­ké­pét csa­tolta, amin ki­zá­ró­lag ba­ba­ko­csi­kat to­lo­gató, fej­ken­dős nők lát­ha­tóak.
  • Szerző: wm
Csalódott!

Ezt a hangulatjelet adta meg Facebook-bejegyzéséhez az osztrák főváros szabadságpárti alpolgármestere. Dominik Nepp egy átlagos péntek délutánt örökített meg a bécsi Türkenschanzparkban (töröksánc), amit habozás nélkül ki is posztolt a legnagyobb közösségi oldalra. A kép sajátossága, hogy azon rengeteg babakocsi látható, körülöttük pedig fejkendős nők álldogálnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez nem egy távoli utazáson készült kép, hanem furcsa benyomások a Türkenschanzparkból. Így néznek ki a bécsi szabadidőparkjaink 

– írta Nepp a Facebookon. A szabadságpárti politikus bejegyzése alatt eddig több mint 2300 komment született, a többségük egyetért Neppel abban, hogy nem ez a természet rendje, de olyan szélsőséges vélemények is megjelentek a hozzászólások között, mint hogy „ez már egy újabb török ostrom”. Természetesen sokan voltak olyanok is, akik kritizálták az alpolgármester kiírását. Dominik Nepp erre  úgy reagált:

Amikor a balos trollok hiperventillálnak, akkor mindig tudom, hogy igazam van. Én továbbra is a szólásszabadság pártján állok, és az igazságról fogok beszélni.