FITTFAZÉK

A tél diétás kedvence: ananászos kókuszmuffin

Döbbenetes párosítás, a két egzotikus íz együtt téged is rabul ejt! Gluténérzékenyek is bátran falatozhatnak belőle.

Biztosan sokféle muffint kóstoltál már, de ez a kókuszos-ananászos mindegyiktől különbözik. Érdemes kipróbálni. Előkészítés: 10 perc, sütési idő: 20 perc. Gluténmentes diétázók zabliszttel készítsék. Nem csak diétás, de tápanyagokban is gazdag.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk só
  • 1 csésze édesített kókuszchipsz, plusz extra a tetejére, ízlés szerint
  • ¼ csésze diétás cukor
  • 3 tojás
  •  1 dl vanília joghurt
  • ½ csésze tej
  • 1400 ml konzerv ananász (darabolt), lecsepegtetve

ELKÉSZÍTÉS:

1. Készítsd elő a muffinsütő formákat, béleld ki készen kapható muffin-papírral vagy fújd be vékonyan olajjal.

2. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.

3. Szórd egy nagy tálba az összes száraz hozzávalót, és kavard simára.

4. Egy közepes tálban villával verd föl a tojásokat. Öntsd hozzá a joghurtot, a tejet, és keverd egyenletessé.

5. A folyékony hozzávalókat öntsd a nagy tálba, a száraz keverékhez. Jól dolgozd össze, míg a liszt is tökéletesen elegyedik.

6. Kavard bele a lecsöpögtetett ananászdarabokat.

7. A tészta elég folyékony lesz, de ez nem baj.

8. Adagolj a tésztából minden formába kb. ¼ csészényit.

9. Szórj a tetejére extra kókuszt, ha igazi kókuszrajongó vagy.

10. Süsd 20 percig, vagy míg a szélek barnulni nem kezdenek.

11. Amikor kész van, hagyd pihenni a formában 5 percig, majd vedd ki, és tedd rácsra készre hűlni.

12. Légmentesen záródó edényben tárold.