INSIDER

A Ri­post szóra bírta a hek­kert, aki meg­szí­vatta Ro­nal­dót

Nem jöhet ki egy VII. ke­rü­leti la­kás­ból a híres por­tu­gál szá­mí­tó­gé­pes ha­cker, aki­nek tény­ke­dése meg­rázta az egész sport­vi­lá­got. A Ri­post meg­ta­lálta Rui Pin­tót, aki ba­rát­nő­jé­vel él a régi bér­ház­ban, és arra vár, hogy a ma­gyar ha­tó­sá­gok el­dönt­sék: ki­ad­ják-e Por­tu­gá­li­á­nak.
  • Szerző: Ripost

Budapestről, egy erzsébetvárosi lakásból szívatta a sztárfocistákat: többek között Ronaldo szexbotrányáról is híreket szivárogtatott ki a portugál számítógépes bűnöző, a 30 éves Rui Pintó, akit januárban Budapesten fogtak el. Jelenleg házi őrizetben van, ugyanabban a lakásban él nyomkövetővel a lábán, ahonnan az üzelmeit folytatta…A megtalálta a 2. emeleti lakást, és kopogtunk hozzá. Először Pintó külföldi, ám szintén Magyarországon élő kedvese, Iris válaszolt, majd az ajtóhoz hívta a hekkert, aki nem engedett be minket, de az ajtón keresztül válaszolt néhány kérdésünkre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
- Nem vagyok bűnös!

– mondta a -nak Rui Pintó.

– Amikor értem jöttek a rendőrök, akkor elvitték a számítógépemet és egy csomó merevlemezt, több mobiletelefont meg még más műszaki holmikat is. De továbbra is tartom: nem tettem semmi rosszat! – mondta.

– Nem akarom, hogy kiadjanak Portugáliának, mert ott nem lesz fair a bírósági eljárás!Amúgy meg szeretek Budapesten élni, gyönyörű a város, a Duna a Várral, imádom! – tette hozzá a hacker, aki korábban Erasmus-ösztöndíjjal érkezett a magyar fővárosba, és albérletben élt.

Fotó: Keller Mátyás

- A portugál férfi ellen a portugál hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki zsarolás és számítógépes bűncselekmények miatt. Ez alapján történt az elfogása – nyilatkozta korábban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Ne gondold, hogy itt véget ért a történet! Lapunknak megszólalt a hekker ügyvédje is, aki elképesztő dolgokat mondott!

Eközben a címlapon