KÜLFÖLD

A mig­ráns-erő­szak ellen tün­tet­nek a bécsi nők áp­ri­lis 14-én

Ez lesz az első ilyen női tün­te­tés Auszt­ri­á­ban, ahova a szer­ve­zők több tíz­ezer részt­ve­vőt vár­nak. A jel­sza­vuk: "Kan­del min­den­hol ott van" - ami­vel a Kan­del német vá­ros­ban tör­tént gyil­kos­ságra em­lé­kez­tet­nek.
  • Szerző: SZM

Tavaly februárban az ausztriai “Ifjúsági muzulmán csoport” hívott utcára 3000 Ausztriában élő muszlim nőt és a velük szimpatizálókat, hogy tiltakozzanak az egész arcot elfedő viselet korlátozása ellen (ami akkor még csak törvénytervezet volt.)

Most az osztrák nők hallatják majd a hangjukat.

Az elmúlt bő egy évben ugyanis egyre több erőszakos cselekményt követtek el az osztrák nők ellen  a bevándorlók. Ahogy a Wochenblick című lap alcíme  fogalmaz:  Bécs Ausztria erőszak-központjává vált.

Ezért szerveződik az első női bécsi tüntetés, amelyre április 14-én kerül sor és amelynek mottója a lap szerint “Kandel ist überall”, azaz Kandel mindenhol ott van.

Mint ismeretes Kandel német kisváros drogériájában bő három hónappal ezelőtt egy afgán menedékkérő fiú egy vita után késsel megölt egy 15 éves, német lányt. A gyászolók akkor Merkelnek is üzentek, aki meglehetősen furcsán válaszolt:

“Nem jövök rá, mit kellene másként csinálni”

A migráns-erőszak ellen tüntető nők ezt a Merkel-idézet viszik majd a demonstráció legelején április 14-én, az osztrák fővárosban.

Kandel, a migráns-gyilkosság másnapján
Kandel, a migráns-gyilkosság másnapján

A tüntetés szervezői segítséget kapnak Németországból, Kandelből is.

Forrás: Wochenblick

Eközben a címlapon