BIZARR

7 évesen máris világhírű az amputált lábú kislány, hihetetlen, mi történt vele

Sokkal többet akart, mint úgy élni, akár az egészséges gyerekek. Mindenki álla leesett, amikor valóra váltotta az álmát. Eszméletlen akaratereje és életereje mindenkit inspirál a környezetében. Megható történet!
címkék:
  • Szerző: JD

Az egész világ csodálja a kislányt, aki kétszeres amputáción esett át, közlekedni csak protézisekkel képes – és mégis, egyik álmát valósítja meg a másik után. Daisy-May Demetre nemcsak tornában produkál zseniális eredményeket, de modellkarrierjét is megkezdte. Életerős, tele van energiával, mosolygós – és még csak 7 éves!

Bárki más feladta volna az ő helyében, de Daisy-May töretlenül halad előre az útján. A kislány ritka rendellenességgel született: lábszárából hiányzott a szárkapocscsont. Ez a genetikai rendellenesség negyvenezer születésből egyszer fordul elő, ráadásul az is nagyon ritka, hogy egy babának mindkét lábából hiányozzon ez a csont. A kislány édesapja elmondta, hogy Daisy-May rendellenességét már az anyaméhben is felismerték az orvosok, és feleségével rettentően féltek, hogyan fog teljes életet élni. Aztán hamar meglepte mindkettőjüket.

A kislány mindkét lába helyén pici kinövések voltak, és a szülők úgy döntöttek, minél hamarabb elvégeztetik a műtétet. Ugyanis úgy látták, hogy amputált lábakkal teljesebb életet élhet a kislány, mint a kinövésekkel. Ezért Daisy-Mayt tizennyolc hónapos korában megműtötték.

A kislány már nem is emlékszik a nyolcórás műtét utáni lábadozásra, viszont két garnitúra protézise is van: egy sporthoz, egy pedig a hétköznapi életre, iskolába járásra. Nemcsak hogy ugyanúgy megtanult járni, futni, biciklizni, mint a többi gyerek, de gimnasztikában kiemelkedő eredményeket is ért el. Most pedig a modellkedés az álma és a szenvedélye.

Daisy-May édesapja a tévében látott egy hirdetést, amiben mozgássérült modelleket kerestek – a  kislánynak nagyon tetszett az ötlet, ezért elküldték a jelentkezést, és legnagyobb örömükre szerződés lett a vége. Daisy-May az idei London Fashion Week kifutóján is végigmehetett, és egyre többen követik Instagramon is.

Az apja szerint mindenkit inspirál, aki a közelébe kerül, tele van energiával, és biztos benne, hogy nem lesz olyan akadály az életben, ami megállíthatná őt.

címkék: