SIKK

6 óri­ási hiba, amit haj­mo­sás köz­ben min­denki el­kö­vet

A ru­tin­sze­rűen vég­zett haj­mo­sás sok­kal töb­bet árt­hat a haj­nak, mint az gon­dol­nád. Meg­mu­tat­juk, mire kell ügyel­ned, hogy a fri­zu­rád olyan szép ás ápolt le­gyen, mintha a fod­rász­tól lép­tél volna ki.

Amikor fodrászhozmegyünk sokszor tapasztaljuk, hogy valahogy  látványosabb lesz a hajunk, mint amikor mi magunk mossuk meg otthon. Ellestünk néhány titkot, hogy mitől lehet gyönyörű a frizuránk és melyek azok a bakik, amivel el tudjuk rontani a hajmosást.

1. Túl gyakran mosol hajat

A napi mosás ártalmas a fejbőrnek, kiszárítja a hajat. A szakemberek szerint heti kétszer ideális megmosni a hajat. Természetesen vannak olyan munkák, betegségek amikor elkerülhetetlen a gyakoribb kezelés, de ilyenkor használj természetes olajokat, amivel táplálod a fejbőröd, a hajad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Nem megfelelő sampon és kondicionálót használsz

Kísérletezd ki, melyik a legjobb sampon és kondicionáló a hajadnak és ragaszkodj a termékekhez. Ne csak a márka alapján válassz, alaposan nézz utána az összetevőknek is.

3. Ügyelj a mennyiségre

Teljesen felesleges nagy mennyiségben a hajadra önteni a sampont, amikor kevés is elég. Kezd kevéssel és ha szükséges növeld a mennyiséget.A kondicionáló túlzott használata például elnehezítheti a hajat és sokkal gyorsabban bezsírosodik.

4. Felületesen mosol hajat

A megfelelő mennyiségű sampont egyenletesen kell eloszlatni a hajon, ügyelve, hogy mindenhová, még a hajvégekre is jusson belőle. Ahová kevesebb került, sokkal gyorsabban ápolatlan lesz és feleslegesen mostál hajat.

5. Nem öblíted le megfelelően

Fotó: 123RF

A reggeli kapkodásban tuti nem szánsz elég időt arra, hogy teljes mértékben kiöblítsd a vegyszereket a koronádból. Ha sérült, vagy göndör a hajad, segítsd nagy fogú fésűvel ezt a folyamatot, hogy egyenletesen tiszta legyen a mindenhol a frizura.

Eközben a címlapon

6. Hagyod, hogy korpás legyen a fejbőröd

Az első korpák megjelenésekor masszírozd át a fejbőrödet hajmosáskor a samponnal és a kondicionálóval is. Ha hatástalan, gyorsan válassz a problémára megfelelő sampont. Ne várd, hogy majd magától elmúljon a probléma, ha szükséges kérj fodrásztól vagy bőrgyógyásztól segítséget, receptre kapható szereket.