BIZARR

Fé­lel­me­tes prog­nó­zis a NASA-tól: min­den hő­ség­re­kord meg­dől 2016-ban!

NASA ku­ta­tói sze­rint idén a leg­több hő­ség­re­kord meg­dől. Tom­bol az El Nino! Fel­tar­tóz­tat­ha­tat­la­nul veszi át a ha­tal­mat a Föl­dön a glo­bá­lis fel­me­le­ge­dés.
  • Szerző: Dove

A brit meteorológiai szolgálat és a NASA kutatóinak friss globális hőmérséklet-előrejelzése szerint 2016 még a tavalyi évnél is melegebb lesz.

2015-nek a globális felmelegedés és az El Nino hatása miatt már az év vége előtt megelőlegezték a legmelegebb év címet, viszont a NASA globális felmelegedést figyelő kutatóinak térképe szerint (lásd a videóban) 2016-ban 1,1 Celsius-fokkal lesz melegebb az átlaghőmérséklet az iparosodás előtti korokhoz képest.  

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A BBC News tudósítása szerint a múlt héten Párizsban befejeződött klímacsúcs résztvevői egyetértettek abban, hogy az emelkedést maximum 1,5 Celsius-fokban szükséges korlátozni, különben tragédia történhet.

A kivitelezésről nem találtunk információt...

A tavalyi évre adott előrejelzés 0,61 Celsius-fokos emelkedést jósolt, ellenben a valós adatok már 0,72 fokot mutattak.

A 2016-ra kalkulált 1,1 Celsius-fokos emelkedés még megugorhatja akár az 1,5-öt is, ami a klímakonferencia által szabott határérték lenne.  

A videó alapján pedig mindez eléggé valószínű. Nagy kérdés, hogy a globális felmelegedés és az El Nino hallgat-e a konferencia nagyokosaira? Ugyanis érdemi megoldást a bajra a klímakonferencián képtelenek mutatni - a résztvevők csak beszélnek arról, hogy valamit kéne tenni...

Nézd meg ezt a videót, és te is látni fogod, mekkora a baj!