KÜLFÖLD

10 nőt erő­sza­kolt meg a mig­ráns

Le­tar­tóz­tat­tak egy af­ri­kai mig­ránst Hol­lan­di­á­ban, mert leg­alább 10 fi­a­tal nőt erő­sza­kolt meg, vagy zak­la­tott sze­xu­á­li­san, köz­tük kis­ko­rú­a­kat is. Pszi­chi­á­tere sze­rint "adap­tá­ciós za­var­ban" szen­ved.

Az erószaktevő gyakorlatilag akadály nélkül utazgathatott az egész unióban, ami egyértelmű bizonyítéka a Juncker-Timmermans féle bevándorláspárti politika kudarcának.

Az asseni bíróság előtt levő büntetőügyben megállapították, hogy

a 19 éves Aman K. eritreai migráns 11 fiatal holland nő ellen követett el vagy kísérelt meg erőszakot

Drenthen és Groningen városok környékén. A migráns tagad, és azt állítja, hogy a vallomást tevő nők mind hazudnak. Ugyanaz a forgatókönyv

A forgatókönyv minden esetben hasonló volt, áldozatait vonatokon utazva választotta ki. Olyan fiatal lányokat, akik általában egyedül szálltak fel vagy utaztak a vonatfülkében, de az sem zavarta, ha mások is voltak a fülkében.

Az eritreai migráns áldozata mellé ült, beszélgetést kezdeményezett, bókolt, ha úgy tetszik, udvarolt a lányoknak, majd csókolgatta, ölelgette őket, később pedig

intim szerveiket is fogdosni kezdte, és erőszakoskodott. 

A lányok teljesen kiszolgáltatott helyzetben voltak, egy vonatról ugyanis nagyon nehéz elmenekülni - fogalmazott az ügyész.

Eközben a címlapon

A migráns áldozatai mind sokkos állapotba kerültek, egyikük nem mer többé vonatra ülni, és fóbiája alakult ki a férfiakkal szemben. „Nem bízom meg senkiben többet, inkább otthon maradok" - nyilatkozta egyikük a Dagblad Noorden internetes portálnak.

A nők közül többen is jelezték, hogy nem mertek bejelentést tenni, mert

attól féltek, hogy őket fogják rasszizmussal vagy diszkriminációval vádolni.  

Egy kiskorú elmesélte, hogy az észak-hollandiai tengerparti városban, Groningenben szállt vonatra, szoknyában, a migráns pedig leült mellé, fogdosni kezdte a lábát, a nyakát pedig szorítani kezdte. A lány teljesen „lefagyott", sem sírni, sem kiabálni nem mert.Meppel állomáson hirtelen leugrott a vonatról, a migráns azonban utána ugrott, és tovább üldözte. Az eritreai férfi Groningenben, Assenben, Beilenben, Meppelben, Echtenben, Rotterdamban, Utrechtben és Goudában is támadott.

Az ügyészség most - viszonylag kevés - 18 hónapnyi, letöltendő börtönt kért az ügyben, az ügyész szerint rendkívül komoly az esélye a visszaesésnek.

Aman K. esete többek között azt mutatja, hogy mennyire elhibázott volt az a megengedő, sőt migrációt kifejezetten támogató politika, amit az Európai Bizottság kényszerített rá a tagállamokra.  Ahogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogalmazott nemrégiben, a Juncker-Timmermans féle Európai Bizottság regnálása alatt

több mint 2 millió migráns érkezett Európába. Sikertelen integrációjuk biztonsági válsághoz és fokozódó terrorveszélyhez vezetett Európa-szerte.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A holland kislányok (egyébként hihetetlen módon, de sajnos Nyugat-Európában már megszokott módon) attól rettegtek, hogy diszkriminatívnak, rasszistának tartják őket, ha tiltakozni mernek, vagy ha csak beszélni mernek arról, ami velük történt. És valóban, a baloldali-liberális média vészmadarai már készülődnek valahol, hogy „nem szabad általánosítani", hogy „egyedi, elszigetelt esetről van szó", de inkább az a helyzet, hogy itt és most

le kell szögezni, és nyíltan ki kell mondani, hogy sajnos nem egyedi esetről van szó.

A májusi európai parlamenti választásoknak pontosan az az egyik legfontosabb tétje, hogy a migráció kérdésében a nemzeti kormányokat és saját polgáraikat képviselő politikusok döntsenek. Azok, akik ismerik és látják a migráció súlyos következményeit, és ne azok a brüsszeli bürokraták, akik egy elszigetelt elefántcsonttoronyban élnek mesterséges körülmények között, és köszönő viszonyban sincsenek sem az európai polgárok hétköznapjaival, sem a migránsok miatt megváltozott életkörülményekkel.