BIZARR

Íme, a világ 10 legbizarrabb itala!

Van köztük 55% alkoholtartalmú és bébi egérből készült is! A legtöbbnek az ízesítése nem mindennapi. Akad köztük olyan, amit gyógyító ereje miatt isznak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

1. Baconos vodka

A Bakon Vodka egy alternatíva azoknak, akik unják már a vodkanarancsot, és feldobnák valami igazán extrém ízzel.

A bacon ízesítésű vodka ötlete egy kirándulás alatt pattan ki a készítők fejéből, még 2006-ban. Azon tanakodtak, mennyire jó Bloody Maryt (paradicsomos-vodkás-zelleres koktél) lehetne készíteni, ha a hozzá való vodka sült szalonnás ízű lenne! Az ötlet születését két év komoly tesztelési időszak követte a csapos barátok körében. 2008 májusára már 45 államban és 5 országban elérhető volt a baconos vodka. Azóta számtalan nemzetközi koktélversenyen került a győztes pohárba.

2. Yogurito

Ez egy joghurt alapú likőr, ami valódi joghurt hozzáadásával készül. A japán ízlésnek igen ütősnek számító, 16% alkoholtartalmú italt Hollandiában és Franciaországban állítják elő és palackozzák. A fűszeres, sűrű nedű fogyasztható önmagában is, de naranccsal és ananásszal keverve kész is a Pina Colada! Aki Japánban jár, kóstolja meg valamelyik étteremben!

3. Pizzasör

A Pizza Beer pontosan az, mint aminek látszik, egy pizza ízű sör! A „feltalálói”, Tom és Athena Seefurth büszkék a termékükre, amiből egyre többet adnak el. Ami nem meglepő, hiszen a világ -talán- két legjobb dolgát keverték össze. Mamma Mia! nevű pizzás sör iránt egyébként azóta nőtt meg az érdeklődés, amióta a kitalálók rendszeresen nevezik az Államok különböző sörversenyein, és nyernek is vele!

Az egész történet egyébként egy tucat paradicsommal kezdődött. Azon tanakodtak Seefurthék, vajon bele lehet-e varázsolni a sörbe az ízüket? Nem kevés kísérletezéssel, és sörfőző mesterek közreműködésével végül megszületett a düntés: bele!

4. Csokis fánk ízű sör

A Shenandoah csokoládés fánkos söre Virginiában készül. Az angolok nemzeti söréhez hasonló színű italhoz valóban csokoládét adnak a készítése során.  Az illata pedig egy az egyben a csokis fánkéra hajaz. 7% az alkoholtartalma, ami egyel több oka arra, hogy a sört nem kedvelők is megkóstolják!

5. Naga chilis vodka

A Scovilles- skálán 500,000-es értékkel büszkélkedő (iszonyú erős) Naga paprika alapú vodkát csak az kóstolja meg, aki szereti a csípőst. A nagyon csípőset! Másnap is. Az üveg hátoldalán az összetevők után egy hosszú lista található, ami figyelmezteti a vásárlókat a vodka komoly veszélyeire. És ha ez még mindig nem elég eltántorító, egy hatalmas halálfej is van az üvegen. Ha ebből iszunk egy-két pohárral, nem csak „kétszer fog csípni”, hanem lehet, hogy két helyen is!

6. Mókusos sör

A sörök Bugattija 55%-os alkoholtartalmú (egy üveg elfogyasztása garantált alkoholmérgezéssel járna), és ez még nem is a legdurvább tulajdonsága! Az End of History nevű sört a BrewDog sörfőző mesterei készítik. 2010-ben 12 palacknyit csináltak belőle, és piacra dobták Skóciában. Amiről azonnal fel lehet ismerni, az az üvege, amit valódi mókusokba raknak (vagy a mókust húzzák az üvegre). És, hogy mennyibe kerül? A mókusbundás sörnek nincs konkrét ára, az ihat belőle egy üveggel, aki részvényvásárlással támogatta a céget az Ohio-i bővítés idején, amihez legalább 20.000 dollárral (majdnem 6.000.000 Ft) kellett beszállni a cégbe.

7. Kígyóbor

Ezt a vietnami alkoholt gyógyszerként árulják, és az Ázsiában élő emberek „megőrülnek” érte. Legtöbbször Kobrából készül, amit rizspárlatban áztatnak, és egy speciális fűszerkeveréket is adnak hozzá. Néha egy-két skorpiót is beletesznek az üvegbe, csak az íze kedvéért. A rizspárlat alkoholtartalma semlegesíti a kígyó mérgét, így fogyasztása nem veszélyes annak, akinek van hozzá gyomra!

8. Egérbor

Nem meglepő módon ez is kínai ital. A kígyós verzióhoz hasonlóan szintén rizsbor alapú alkohol, de ebbe az italba  bébi egereket tesznek, amik felbontás előtt egy évig áznak a szeszben. A maximum háromnapos egérkéket szó szerint belefojtják a borba, majd hagyják fermentálódni őket. Az itóka állítólag a tüdőtől a májig mindent meggyógyít.

9. Skorpióvodka

Ezt, az egyfajta gabonából (single grain) készült vodkát kis skorpióval bolondítja meg a texasi gyártó. A halálos méreganyag miatt ebben az esetben nem kell aggódni, azt egy különleges eljárással semlegesítik, mielőtt a rovart a vodkába helyezik. Így, ha kiürült az üveg, aki akarja, meg is eheti a skorpiót! Az italokba kerülő skorpiók manapság kivétel nélkül, kifejezetten erre a célra tenyésztett egyedek.

10. Három pénisz likőr

A potencianövelő italban valódi péniszek úsznak, és a hagyományos kínai gyógyászatban használják, vagy csak úgy, szuvenír gyanánt veszik az emberek. A Tezhi Sanbian Jiu likőr címkéjén az áll, hogy fóka, szarvas és cantoni kutya hímvesszőjének felhasználásával készült, és ha iszunk belőle, jelentősen megnő a „kedvünk”! Akinek fáj a foga egy üvegre, annak Shanghaiba kell átruccanni érte, ugyanis csak ott kapható. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?