TESTFACTOR

5 hiba, amit súlymérés közben minden nő elkövet

Neked is ez a jelentéktelen eszköz dönt nemcsak táplálkozási szokásaidról és diétád sikeréről, hanem jó vagy rossz hangulatodról is? Akkor most figyelj, mert néha nagyon rosszul használod!
címkék:
  • Szerző: A

Ha túl sokat mutat a mérleg, akkor csalódott és ideges leszel,  ha a mutató szép lassan és kitartóan lefelé kúszik, akkor örömödben az egész világot megölelnéd.

Ezt az öt hibát azonban minden nő elköveti súlyának mérése során!

1. Mérleged szőnyegen áll

Legyen az egy fürdőszobai szőnyeg vagy törülköző - meghamisítja a mérlegelés eredményét. Figyelj arra is, hogy a mérleg ne érjen a falhoz, mert ez is hamis mérési eredményhez vezet.

2. Rögtön felkelés után méred magad

A legtöbb nő reggel és üres gyomorral méri meg a súlyát, anélkül, hogy valamit evett vagy ivott volna. Éjszaka kiszárad a test és fontos, hogy a reggeli dehidratáltságot egy pohár vízzel kiegyensúlyozd. Ezután  használd a vécét és csak utána állj mérlegre.

3. Minden nap méred magad

Aszerint, hogy hol áll a ciklusod, többet vagy kevesebbet iszol, gazdag rosttartalmú ételeket fogyasztasz vagy sót eszel, ingadozik a súlyod - a vízraktározástól függően.

Csak hetente egyszer mérd meg magad - ugyanazon a napon és ugyanazon a mérlegen. A készülékek az orvosnál, a gyógyszertárban vagy a fitneszteremben különbözőképp vannak kalibrálva, ami azt jelenti, hogy nem ugyanazt az értéket mutatják.

4. Feltétlenül kevesebbet akarsz mérni

Téves elképzelés, hogy a kevesebb kiló vékonyabb testet jelent.  A valóságban a sport is növeli az izomtömeget és ez nem elhanyagolható szempont a diétában. Ne bizonytalanodj el, ha a nadrágod jobban áll, de a mérleg mutatója felfelé megy. Az izmok nehezebbek, mint a zsír.

5. Csak a mérlegben bízol

Ez a tudat a diéta előrehaladásával frusztráló problémává alakulhat.

Ahelyett, hogy állandóan a súlyodat figyeled, készíts a tükör előtt egy előtte-utána szelfit és mérd meg a derekadat és csípődet. Így már tettél is valamit anélkül, hogy a mutatót figyelted volna a mérlegen. 

 

 
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?