Találtál a kamrában pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a vacsorád! Mutatjuk a receptet.
Mostanság különösen fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad, és minél ritkábban kelljen bevásárolnunk. Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatod. Íme, a recept.
Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)
Fotó: Pixabay.com
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal.
Éles késsel vágd le a paradicsomok tetejét, és kanállal kapard ki a paradicsomok húsát (ezt tedd félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz).
A paradicsomokat helyezd el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üss bele egy tojást, a tetejére csorgass egy evőkanál tejet, és tegyél rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózd és borsozd meg.
Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyd 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórd meg zöldfűszerekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.