Létrehozva: 2020.04.24.

Szuper vacsora, ha van otthon pár túlérett paradicsom

Találtál a kamrában pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a vacsorád! Mutatjuk a receptet.

Szerző Horváth Gabi

Mostanság különösen fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad, és minél ritkábban kelljen bevásárolnunk. Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatod. Íme, a recept.

Fotó: Pixabay.com

Tojás paradicsomban sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 közepes paradicsom
  • 8 nagyobb tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • negyed csésze tej
  • Negyed csésze reszelt parmezán vagy másféle sajt
  • frissen őrölt fekete bors
  • Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)

    Fotó: Pixabay.com

    Így készítsd el:

  • Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal.
  • Éles késsel vágd le a paradicsomok tetejét, és kanállal kapard ki a paradicsomok húsát (ezt tedd félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz).
  • A paradicsomokat helyezd el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üss bele egy tojást, a tetejére csorgass egy evőkanál tejet, és tegyél rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózd és borsozd meg.
  • Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyd 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórd meg zöldfűszerekkel.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek