Mostanság különösen fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad, és minél ritkábban kelljen bevásárolnunk. Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatod. Íme, a recept.
Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal.
Éles késsel vágd le a paradicsomok tetejét, és kanállal kapard ki a paradicsomok húsát (ezt tedd félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz).
A paradicsomokat helyezd el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üss bele egy tojást, a tetejére csorgass egy evőkanál tejet, és tegyél rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózd és borsozd meg.
Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyd 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórd meg zöldfűszerekkel.