RETRO RÁDIÓ

Nyomj ketchupot a serpenyőre, és csodát látsz!

Nyomj ketchupot a serpenyőre, és csodát látsz!
D.K.
Szerző
D.K.
Létrehozva2021. 05. 05. 11:00

Nem sült krumpli vagy virsli mellé esszük most a ketchupot, hanem bebizonyítjuk, hogy a fűszeres paradicsomszósz az egyik legjobb természetes tisztítószer a konyhában.

Mindenki konyhaszekrényében lapul néhány leharcolt serpenyő, amire hosszú évek óta minden használat során ragad egy kis többletkosz. Épp elég, ha a rántotta készítése után nincs elég idő az alapos mosogatásra, rögtön egy kicsit több barna folt marad a serpenyő oldalán és ez így megy éveken át.

Észre sem vesszük hogyan, de egy idő után csúnya barna lesz minden serpenyő... (Fotó: Ripost)

Aztán eljön az a pillanat, amikor az embernek már nincs kedve az agyonhasznált csúnya serpenyőben elkészíteni azt a bizonyos rántottát, mert annyira visszataszítóan néz ki, hogy az már gusztustalan. Sokan ilyenkor szokták a drága serpenyőt egy laza mozdulattal kidobni a kukába, pedig ez nagy pazarlás! A legtöbb esetben ugyanis a legcsúnyább serpenyő is menthető, ha nyomunk rá egy kis ketchupot!

Ne sajnáljuk a ketchupot, bőven nyomjunk belőle bátran a felületre! (Fotó: Ripost)

Kevesen gondolnák, de kedvenc fűszeres paradicsomszószunk elképesztő hatékonyan tisztítja a fémfelületeket! Ideális összetételben tartalmaz olyan savakat, amik szinte lerobbantják az egyébként levakarhatatlannak tűnő ráégett koszt az edény fémfelületéről. Lássuk, mi a teendő a serpenyőre nyomott ketchuppal!

Kenőkéssel vagy tortakészítéshez használt spatulával oszlassuk el a ketchupot az edény felületén (Fotó: Ripost)

A ketchupot kenjük szét a koszos felületen. Nagy segítség, hogy sűrű állaga miatt a paradicsomszósz még az edény oldalán sem folyik le, így ugyanolyan hatékonyan tudnak dolgozni a benne lévő savak ott is, mint az edény alján. Miután rákentük a ketchupot, hagyjuk a serpenyőt legalább 5 órán át így pihenni. A legjobb azonban, ha egész éjszakára rajta hagyjuk a pakolást! Majd álljunk neki a tisztításnak!

A hatóidő letelte után nedves mosogatószivaccsal töröljük át a felületet (Fotó: Ripost)

Először nedves mosogatószivaccsal töröljük át az érintett felületet. Egészen elképesztő, hogy milyen könnyedén válik le a fémfelületről a korábban eltávolíthatatlannak gondolt, ráégett szennyeződés!

Szükséges lehet bevetni a fémdörzsit is (Fotó: Ripost)

Azokon a részeken azonban, ahol a fémfelületen barázdák, vagy mélyedések találhatók, sokkal makacsabbul ragaszkodik a ráégett kosz. Hasznos lehet bevetni a fémdörzsit! Az eredmény szinte hihetetlen:

Fantasztikus változás! (Fotó: Ripost)

De még nem vagyunk kész! Dörgöljük át szépen a serpenyő oldalát is, hiszen oda sem véletlenül nyomtunk ketchupot! Már csak néhány másodperc és tényleg tökéletes állapotba kerül a régi koszos edény:

Ugye, hogy kár lett volna kidobni?! Máris készülhet benne a finom rántotta!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.