Létrehozva: 2020.12.06.

Rafinált receptek: finom és laktató ebéd 500 forintból

Sokan már arra a gondolatra is legyintenek, hogy egy ezresből meg lehet oldani az ebédet. Most azonban egy online fórumon olyan túlélő-recepteket osztottak meg felhasználók, amik nem csupán olcsók, de gyorsan is elkészíthetők.

Nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, de sokszor adódhat olyan helyzet, amikor minden fillér számít, és még az ebéden is spórolni kell. Egy online fórumon alaposan kivesézték a témát a felhasználók, amikor egy férfi megkérdezte, egyáltalán lehetséges-e minimális összegből összedobni egy ebédet. Valószínűleg maga is meglepődött a hozzászólások mennyiségén; és azon, hogy milyen leleményesek a háziasszonyok.

Fotó: Pixabay

1. Hobó ebéd

Fotó: Pixabay.com

Egy férfi azt mondta, ezt a receptet akkor szokta elővenni, amikor sátorozni megy a haverokkal. Kell hozzá húsz deka darált hús, egy fej hagyma, egy répa, két szem krumpli és pár cikk fokhagyma. Az összes hozzávalót becsomagolja alufóliába, majd a parázsra dobja. Pazar, laktató, nem kell vele sokat vacakolni, és finom. Sütőben is elkészíthető.

2. Krumpli sajttal megbolondítva

Fotó: Pixabay.com

Egy fiatal, egyedülálló nő azt írta, ha kifut a pénzből, hó végén gyakran elkészíti ezt az ebédet. Fél kiló krumpli, tíz deka sajt és pár szelet felvágott vagy bacon kell hozzá. Egy tepsibe felsorakoztatja a cikkekre vágott krumplikat és a felvágottat, majd a tetejére szór egy kis sajtot – és 180 fokon, húsz perc alatt megsüti a sütőben. Laktató, finom, és szuper olcsó. Ha van otthon tejföl, azt is tálal hozzá, eszméletlenül feldobja.

3. Hó végi spagetti

Ha van otthon tészta, akkor minden van, írta egy idősebb nő. Nem feltétlen kell a spagettire hús: ő megszokott pirítani egy kis fokhagymát némi olajban, erre rányom egy natúr tömlős sajtot, megborsozza, tesz rá zöldfűszereket; és ezt az öntetet locsolja a spagettire.

4. Lakoma két csirkecombból

Fotó: Pixabay.com

Van, hogy nem lehet telepakolni a kosarat hússal a boltban; egy ravasz anyuka azt mondta, ilyenkor megvesz a legolcsóbb csirkecombból két darabot. Ezt otthon kicsontozza, felkockázza a húst, és megpárolja hagymával és fokhagymával. Ha vannak otthon zöldségek (cukkini, paradicsom, répa), azt is tesz hozzá. Egy bögre rizst szokott főzni hozzá. A férje és a kislánya is imádja, és soha nem panaszkodtak, hogy éhesek maradtak volna.

5. Görög krumpli

Fotó: Pixabay.com

Úgy néz ki, a burgonya valóságos életmentő hozzávaló hó végén, legalábbis egy másik háziasszony is azt mondta, ha kifogynak a pénzből, ezt szokott sütni. Először az olajban üvegesre süt egy kis hagymát; ettől a trükktől olyan piros lesz a krumpli, mint az éttermekben. Ezután megpirítja a hagymás olajban a burgonyát, és amikor már majdnem készen van, tesz hozzá frissen facsart citromlét, fokhagymát, sót és borsot. Ahogy írta, vacsorára szokta elkészíteni, és a gyerekek imádják.

6. Tojással megbolondított konzervbab

Fotó: Pixabay.com

A babkonzerv általában olcsó, és gyorsan elkészíthető, írta egy egyedülálló nő, akinek soha nincs ideje főzni, és sokszor pénze sem marad hó végére. Így készíti: a babot leszűri, tesz rá egy konzerv paradicsomszószt, és tíz percig főzi. Utána jöhetnek a fűszerek: egy kis csipet szurokfű és bazsalikom, sok fokhagyma és bors. A fűszerek után ráüt két tojást, és összefőzi. Hozzátette, hogy ha nincs otthon tojás, akkor is laktató és finom. Rozskenyérrel szokta tálalni.

7. Cukkinis tészta

Fotó: Pixabay.com

Egy kollégista srác szerint igazi túlélőrecept ez, ráadásul a csajok mindig lehidalnak tőle, milyen jó szakács. Két közepes cukkini és pár szem paradicsom és hagyma, no meg tészta kell hozzá. A cukkinit lereszeli vagy vékonyra szeleteli, és olajon megpárolja. Amikor félig megpuhult, ráteszi a paradicsomot és a hagymát, és a fűszereket: bors és fokhagyma. Laktató, finom, olcsó, és talán még egészséges is, tette hozzá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

metropol.hu

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?