MAMAKLUB

Gyerekkel utazol? Ezeket az egészséges finomságokat csomagold!

Veled is előfordult már, hogy épp beültetek az autóba egy utazás kezdetén és a gyerekek első kérdése az volt, hogy mikor eszünk? Ne pánikolj! Mutatunk néhány tippet, mit és hogyan csomagolj az útra.
  • Szerző: A

Ha gyerekkel indulsz útnak, mindig legyen nálad elegendő és egészséges harapnivaló! A megfelelő étel pedig nemcsak szendvicset jelenthet, hanem ízlésesen tálalva változatos gyümölcsöket, zöldségeket is.

A csomagolás fő szempontjai:

  1. Ne legyen ragadós!

  2. Ne morzsálódjon túlságosan!

  3. Apránként legyen fogyasztható!

Jó szolgálatot tesznek a visszazárható kis zacskók, műanyag dobozok, tárolók, tégelyek. Vigyél gyümölcsöket, zöldségeket, kis rágcsát, hogy szép lassan fogyjon az úton, de mindig kéznél legyen.  

Különválogathatod a nassolnivalókat és visszazárhatod a kis tasakot, ha már nem éhesek a gyerekek. Lehet  külön pereces, sárgarépás-ribizlis, áfonyás, mazsolás, magvas, kis cukorkákkal - édes és sós ízvilág külön. 

Tégelykékbe rakhatod a különböző típusú gyümölcsöket, zöldségeket, de vihetsz az útra joghurtot is, ha vissza tudod tekerni a tetejét.

A kisebb részekre osztott műanyag dobozban nem ömlesztve szállítod az apró finomságokat. Gusztusosan és praktikusan külön csomagolhatsz mindent.

Zellerszál, paradicsom és uborka mellé rakj áfonyát és eperdarabokat. Nagyon egészséges.

A gyerek biztonságosan bekötve. Előtte a nélkülözhetetlen sós ropogósok, aszalt áfonya, mazsola és egy kis édesség. Indulhat az utazás!

A kis szendvicsfalatkák uborkával és sajttal, külön rekeszben olívabogyóval és szőlővel változatossá teszik az út alatt is az uzsonnát. Szendvics után pedig jöhet egy kis fehércsoki.

Terülj-terülj asztalkámon szőlő, sajt, eper, alma lehet előkészítve. Mind finom némi keksszel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?