YESSS

Itt az eperszezon, ezt a szuper sütit ki kell próbálnod

Nagyon finom epres sütit készíthetsz, de ne hagyd ki belőle a mélyhűtött ribizlit sem! A hétvége kedvence lesz!

Epres-ribizlis sütemény

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • sütőpor
  • 2 db tojás
  • 4 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg eper
  • 1/2 bögre ribizli
  • vaj, liszt a tepsi előkészítéséhez

Így készítsd el:

1. A lisztet egy tálba keverd el a sütőporral és tedd félre.

2. Egy másik edényben a tojást és a cukrot verd habosra, öntsd hozzá az olajat és a kefirt, majd keverd tovább.

3. Ezt a masszát öntsd a lisztes keverékedhez, és jól dolgozd össze.

4. Melegítsd elő a sütőt 170 C fokra. Közben egy tortaformát vajazz ki és szórj rá egy kevéske lisztet. Öntsd bele a tésztát.

5. Díszítsd a tortaformában lévő tésztát ízlésesen. Szórd bele a ribizliszemeket, a megmosott félbevágott epreket tedd a szélére.

6. Helyezd a tésztát a sütőbe és 44-50 percig süsd, hagyd kihűlni, utána szeleteld.

Tipp: A sütit porcukorral is megszórhatod, de ha édesszájú a család, akkor még egy kis eper lekvárral vagy tejszínhabbal is ízesítheted. De mindezek nélkül is isteni finom ez a sütemény!

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?