Kicsit megpuhult a hűtőben a maradék gyümölcs? Ki ne dobd, inkább használd fel! Ez a finom gyümölcsös süti az egész család napját feldobja majd. Ráadásul alig pár percedbe kerül a finomság elkészítése.
Nem ették meg a gyerekek a gyümölcsöt, és már kezd puhulni? Ha már kicsit szottyadttá vált, de még nem romlott, eszedbe ne jusson pazarlóan kidobni! Rejtsd el a sütiben, így még a válogatós családtagok sem fogják visszautasítani! A kevert gyümölcsös süti nagy előnye, hogy minden maradék gyümölcsöt fel tudsz hozzá használni – akár vegyesen is -, és messze nem olyan macerás az elkészítése, mint a piskótáé. Csak bekevered a tésztát, rászórod a gyümölcsöt, megsütöd, és máris az asztalon illatozik a finom gyümölcsös süti, amelynek senki sem tud ellenállni.
Csak pár percig tart elkészíteni, és megmentheted vele a maradék gyümölcsöt Fotó: Pixabay.com
Lássuk, hogyan tudod kihozni a legjobbat a maradék gyümölcsből! Az egyetlen titok, hogy mindent ugyanazzal a 2,5 – 3 dl-es bögrével mérj. Ha kisebb adagot sütsz, akár a joghurtos poharat is használhatod a méréshez, a lényeg, hogy minden hozzávalót ugyanazzal az űrmértékkel mérj.
Maradékmentő gyümölcsös süti
Csak bekevered a tésztás, rászórod a gyümölcsöt, és megsütöd! Fotó: Pixabay.com
Hozzávalók:
30-40 dkg maradék gyümölcs: szilva, alma, körte, barack, szőlő, vagy ami épp van otthon
2 bögre liszt (ha egészségesebb sütit szeretnél, a liszt felét cseréld le teljes kiőrlésű lisztre)
1 bögre cukor
1 bögre tej, joghurt, vagy kefir
1 bögre napraforgóolaj
Fél bögre apróra vágott dió vagy mazsola (elhagyható)
Egy citrom reszelt héja (elhagyható)
2 tojás
1 csomag sütőpor
Így készítsd el:
Muffinsütőben is megsütheted! Fotó: Pixabay.com
Készítsd elő a gyümölcsöt: vágd apróra, a szőlőszemeket felezd meg. Szórd meg egy kis cukorral és fahéjjal, majd tedd félre.
Keverd össze robotgéppel a folyékony hozzávalókat: konyhai robotgéppel dolgozd össze a tojást, a tejet és az olajat alaposan, míg egynemű masszát nem kapsz.
Keverd össze a száraz hozzávalókat: a sütőport keverd hozzá a liszthez, majd add hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat.
A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztes-cukros keveréket kanalanként add hozzá a nedvesekhez, és lassanként, alaposan dolgozd össze vele konyhai robotgéppel. Ha mazsolával vagy dióval gazdagítod a gyümölcsös süti tésztáját, keverd bele azt is alaposan.
Bélelj ki egy tepsit vagy agy tortaformát sütőpapírral, öntsd bele a gyümölcsös süti tésztáját, és a tetején terítsd el egyenletesen a fahéjas-cukros gyümölcsöt.
Muffinsütőben is megsütheted, ilyenkor a gyümölcsöt egyszerűen keverd bele a tésztába, és oszd el a kivajazott, vagy muffinpapírral kikent muffinsütő mélyedéseiben. Tűpróbálig süsd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.