RETRO RÁDIÓ

Titkos receptúra: Nem történhet ennél jobb a fokhagymával

Titkos receptúra: Nem történhet ennél jobb a fokhagymával
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 05. 20. 13:00

Fokhagymarajongók! Itt a recept, amit muszáj kipróbálnotok. Ez olyan, mintha egy õsember és a legkifinomultabb ízlésû gourmet ülne egy asztalhoz, és mind a kettõ nagyon elégedett lenne!

Akarsz valami nagyon különlegeset és ütőset? Süss tepsiben fokhagymát! Mégpedig az egész fejet! Akár fehér cipóval, akár teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel eszed, tökéletes élményt nyújt. Ha nagyon jót szeretnél, kortyolj hozzá vörösbort!

Sütés ideje: 1 óra. A hozzávalókhoz nem adunk meg mennyiséget. Annyit csinálj, amennyihez kedved van.

Hozzávalók:

  • fokhagymafejek, egészben
  • olívaolaj
  • sópehely (használhatsz különleges fajtát)
  • frissen tört fekete bors
  • friss kakukkfűlevél (ízlés szerint)
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

    2. Fejtsd le a fokhagyma könnyen leváló, legkülső, fehér héját. A fokhagymafejeket egy rétegben, szorosan fektesd le egy tepsibe. Jól mutat, ha a fejek tetejét éles késsel levágod. Így láthatóan kikandikálnak a fokhagymagerezdek.

    3. Locsold meg bőven a fejeket olívaolajjal, szórj rájuk elég sópelyhet és fekete borsot. Ha szereted, friss kakukkfűlevéllel is ízesítheted.

    4. Takard le alufóliával, és told a sütőbe 45 percre.

    5. Távolítsd el a fóliát, és locsold meg még egy kis olívaolajjal. Told vissza a sütőbe még 15 percre.

    6. A sült fokhagymafejeket vedd ki a tepsiből. Szeletelt bagetten vagy a kedvenc kenyereden tálald.

    Hűlés után a lecsepegett fokhagymás olajat szűrd le. Ízesítőként használd fel más ételekhez. Mennyei!

     

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.