kulcsár edina
Imádod az eszméletlenül csokis ízû brownie-t, de a cukorból és szénhidrátból nem kérsz? Készítsd el reform-változatban, cukor és liszt nélkül. Nem fogsz csalódni benne!
A brownie legjobb tulajdonsága az elképesztően csokoládés íz mellett az, hogy valósággal elomlik a szádban. Az eredeti változat viszont fehér liszttel készül, és rengeteg cukrot tartalmaz, vagyis valóságos hullámvasút a vércukor-szintednek, és ne szépítsük: őrülten hizlal. Vajon létezik megoldás erre az ellentmondásra? Naná! Itt a cukor- és lisztmentes, fogyókúrás brownie, amelyiknek bűntudat nélkül élvezheted az ízét!
Hozzávalók
Brownie-hoz
Csokimázhoz:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Kenj ki vajjal vagy kókuszzsírral egy tepsit, és tegyél bele sütőpapírt, úgy, hogy a papír túllógjon a serpenyő szélein.
2. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat vagy kókuszzsírt, majd keverd simára. Keverd hozzá az édesítőt, majd tedd félre a keveréket.
3. Egy másik, nagyobb tálban keverd össze a tojásokat és a vaníliakivonatot, és kézimixerrel verd habosra. Add hozzá a kakaóport és a sót, majd újabb egy percig keverd a kézimixerrel.
4. Végül keverd hozzá a csokis-vajas masszát is, közepes vagy nagy sebességen 2-3 perc alatt, amíg az egész keverék sima és fényes nem lesz.
5. Simítsd a masszát a tepsibe, és ütögesd a tepsi alját sík felülethez, hogy az esetleges buborékok felszálljanak.
6. Mehet a tepsit a sütőbe, 22-25 perc alatt süsd készre a Brownie-t. Akkor jó, ha a közepe nem teljesen szilárd, figyelj, hogy ne süsd túl a sütit. Vedd kis a sütőből a tepsit, és hagyd teljesen kihűlni.
7. A csokimázhoz-hoz melegítsd fel a tejszínt és olvaszd fel benne a darabolt csokoládét. A forró keveréket öntsd a csokidarabokra, kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad benne, majd kend a krémet a kihűlt brownie tetejére, még a tepsiben. Szórd meg a többi csoki chipsszel, és tedd egy órára a hűtőbe a sütit, hogy a krém kissé megkössön.
8. A sütőpapírral együtt emeld ki a sütit a tepsiből, és szeleteld fel. Csodálatos ízélményben lesz részed, amikor megkóstolod!