RETRO RÁDIÓ

Semmi cukor, semmi liszt: Elomlik a szádban ez a csokoládés álomsütemény

Semmi cukor, semmi liszt: Elomlik a szádban ez a csokoládés álomsütemény
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 26. 10:10

Imádod az eszméletlenül csokis ízû brownie-t, de a cukorból és szénhidrátból nem kérsz? Készítsd el reform-változatban, cukor és liszt nélkül. Nem fogsz csalódni benne!

A brownie legjobb tulajdonsága az elképesztően csokoládés íz mellett az, hogy valósággal elomlik a szádban. Az eredeti változat viszont fehér liszttel készül, és rengeteg cukrot tartalmaz, vagyis valóságos hullámvasút a vércukor-szintednek, és ne szépítsük: őrülten hizlal. Vajon létezik megoldás erre az ellentmondásra? Naná! Itt a cukor- és lisztmentes, fogyókúrás brownie, amelyiknek bűntudat nélkül élvezheted az ízét!

Hozzávalók

Brownie-hoz

  • 30 dkg darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé
  • 20 g keserű kakaópor
  • 15 dkg Zero Calories vagy nyírfacukor
  • 4 evőkanál (56 g) vaj vagy kókuszzsír
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1/2 kávéskanál só
  • Csokimázhoz:

  • 18 dkg darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé
  • 1,2 dl tejszín vagy kókusztejszín
  • 6 dkg csokichips vagy apróra vágott csokoládé
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Kenj ki vajjal vagy kókuszzsírral egy tepsit, és tegyél bele sütőpapírt, úgy, hogy a papír túllógjon a serpenyő szélein.

    2. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat vagy kókuszzsírt, majd keverd simára. Keverd hozzá az édesítőt, majd tedd félre a keveréket.

    3. Egy másik, nagyobb tálban keverd össze a tojásokat és a vaníliakivonatot, és kézimixerrel verd habosra. Add hozzá a kakaóport és a sót, majd újabb egy percig keverd a kézimixerrel.

    4. Végül keverd hozzá a csokis-vajas masszát is, közepes vagy nagy sebességen 2-3 perc alatt, amíg az egész keverék sima és fényes nem lesz.

    5. Simítsd a masszát a tepsibe, és ütögesd a tepsi alját sík felülethez, hogy az esetleges buborékok felszálljanak.

    6. Mehet a tepsit a sütőbe, 22-25 perc alatt süsd készre a Brownie-t. Akkor jó, ha a közepe nem teljesen szilárd, figyelj, hogy ne süsd túl a sütit. Vedd kis a sütőből a tepsit, és hagyd teljesen kihűlni.

    7. A csokimázhoz-hoz melegítsd fel a tejszínt és olvaszd fel benne a darabolt csokoládét. A forró keveréket öntsd a csokidarabokra, kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad benne, majd kend a krémet a kihűlt brownie tetejére, még a tepsiben. Szórd meg a többi csoki chipsszel, és tedd egy órára a hűtőbe a sütit, hogy a krém kissé megkössön.

    8. A sütőpapírral együtt emeld ki a sütit a tepsiből, és szeleteld fel. Csodálatos ízélményben lesz részed, amikor megkóstolod!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.