tóth gabi
Ez a könnyû, nyári desszert mindennél finomabb! Valóságos ízorgia egyetlen desszertben. Egyszerûen nem lehet abbahagyni! Szerencsére bátran kanalazhatod, mert ez egy cukor nélkül készült diétás verzió!
Olaszországból indult hódító útjára a világ legnépszerűbb desszertje, mely a legtöbb új állomáshelyén változott egy kicsit. Az összes tiramisu verzió közül kimagaslóan a legjobb a málnás-kókuszos változat. A kávé ezúttal persze kimarad belőle, a mesés mascarpone krém viszont kókuszos lett. Alapjáraton talán kevesen illesztenék mellé a málnát, mégis e két nagyon különböző ízvilág - a bódító kókusz és az üde málna - igazán parádés párost alkotnak. Kettejük különös harmóniája szinte mindenkit elvarázsol, ám ennek a receptnek mégsem ez a legfőbb erénye, hanem az, hogy cukor nélkül készül, és még a bele kerülő piskóta is diétás!
Hozzávalók:
Így készítsd
1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel.
2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogasd a babapiskótákat, majd sorakoztasd a sütiforma aljára. Oszd el rajta a málnaszemeket, majd simítsd rá a kókuszos mascarpone krém felét.
3. Újra mártogass piskótákat a kókusztejbe, teheted is a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab.
4. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel teheted izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatod, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomságot.
FONTOS! Legalább fél napig pihentesd hűtőben, hogy biztosan megpuhuljon a piskóta.