FITTFAZÉK

Megújult a kókusztekercs, csoda finom diétás csemege lett

Nem múlhat el ünnep az isteni finomság nélkül! Most végre elkészült a diétás változat, mely ugyanolyan finom, mint az eredeti, viszont ettől biztosan nem rakódik rád fölösleg!

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról ez a hagyományos, mindenki által kedvelt finomság. Most egy olyan receptet mutatunk , ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot és bátran fogyaszthatod diéta közben is.

Kókusztekercs cukor nélkül

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók

a tésztához:

  • 10 dkg Update házi háztartási keksz (recept itt: https://www.facebook.com/update1/posts/866841216698613) vagy más cukor nélkül készült keksz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl tej
  • 1 dkg holland kakaópor
  • 1 dkg Update zero, porrá darálva
  • 2 evőkanál Update sárgabarack lekvár
  • 3,5 dkg lágy vaj (nem margarin!)
  • 3 teáskanál rumaroma (ízlés szerint változtatható)
  • 1 teáskanál kókuszaroma (ízlés szerint változtatható)

a töltelékhez:

  • 8,5 dkg lágy vaj (nem margarin!)
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 dkg tej
  • 5 ml Lovely sweet édesítő
  • kevés kókuszaroma


a díszítéshez:

  • nagy szemű kókuszreszelék


Így készítsd el:


1. A diétás háztartási kekszet (recept a hozzávalóknál) konyhai aprítóban daráld össze. A kekszmorzsát dolgozd össze a tészta többi hozzávalójával.

2. A töltelékhez  keverd össze a vajat a többi hozzávalóval.


3. A  tésztát tedd háztartási fóliára, majd nyomkodd le és a tetejére is tegyél fóliát. A két fólia között nyújtsd ki tetszőleges méretű téglalapra.

4. Távolítsd el a felső fóliát és óvatosan kend el a tésztán a fehér tölteléket egy vékonyabb pengéjű késsel.

5. Majd az alsó fólia segítségével óvatosan tekerd fel, majd forgasd durva szemű kókuszreszelékbe

 és fóliába csomagolva kb 2 órára  tedd hűtőbe. Kihűtés után szeleteld és tálald!


 

Tippek:
- ha csak nagyobb szemű kókuszreszeléket kapsz, akkor a tésztához a szárazanyagokat még egyszer daráld le együtt, különben a reszeléktől a feltekerésnél törni fog a kókusztekercs


- semmiképpen ne használj margarint csak jó minőségű vajat, mert ennél a sütinél ez fontos összetevő


- a töltelékben apróbb és durvább szemű is lehet a kókuszreszelék, vegyesen a legjobb

- amennyiben a tészta tekerésnél töredezik, akkor nagyon fontos, hogy a fóliát szorosan rajta tartsd minden hajtásnál, így a végén szépen összeáll

- a reszelékbe hempergetés úgy a legegyszerűbb, ha egy fóliára szórsz kókuszt, ráteszed a rudat majd a fólia segítségével mozgatod a tekercset a kókuszban, így közben szépen formálódik is

- miután feltekerted és meghempergetted kókuszreszelékben, akkor egy fóliába szorosan csomagold be és közben formázhatod, ha szükséges

- a hűtés nagyon fontos, mert úgy keményre dermed a kókusztekercs és azután könnyen szeletelhető