tóth gabi
Ilyenkor mindenki faszénparázson sült pecsenyékre vágyik. Persze akinek nincs kertje, s hozzá profi sütögetője, legföljebb álmodozik ilyen finomságokról. Botka Misi most felébreszti az álmodozókat és megmutatja, egy szál serpenyővel is lehet hamisítatlan grillhangulatba kerülni.
BBQ oldalas és csirkeszárny
Hozzávalók 4 főre:
BBQ szósz, készen kapható
Így készül:
A csirkeszárnyakat letisztítjuk, az oldalast kétcsontos darabokra vágjuk. A kétfajta húst közös fazékban feltesszük főni. A főzővizet sózzuk, mehet bele füstölt kocka, babérlevél, bors és a megtisztított, gerezdekre szedett fokhagyma. Amikor az oldalas és a csirke is megpuhult, kiszedjük a darabokat vízből. A húsokat hagyjuk hűlni, majd mindegyiket megkenjük a szósszal. Bordázott aljú serpenyőn a húsok mindkét oldalát hirtelen pirosra ütjük.
Kéksajttal töltött krumpli
Hozzávalók, 4 főre:
8 db nagy burgonya
200 g kéksajt
őrölt bors
vaj, só, mustár
Így készül:
A héjas burgonyákat mossuk meg. Főzzük 25 percig duplán sós vízben, szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Óvatosan kaparjuk ki a burgonyák közepét. A kivájt pépet a héj nélkül sózzuk, borsozzuk és keverjük
össze a kék sajttal. Töltsük vissza a burgonyákba és 15- 20 perc alatt
süsük készre.
Tipp: minél mélyebben sikerül kikaparni a krumplikat, annál több lesz benne a töltelék, vagyis annál finomabb lesz!
Vajas sült kukorica:
A kukoricacsöveket főzzük meg, majd sós vajjal kenegetve pirítsuk meg egy serpenyőn. Nagy lángot használjunk.
Grillsajtos saláta
Friss salátalevelekre ültessünk bordázott serpenyőben lepirított sajtdarabokat, a lila hagymát ne hagyjuk ki! Legfinomabb házilag kikevert öntettel. Öntet: balzsamecet, olíva, méz, mustár, só, bors.