RETRO RÁDIÓ

Ilyen egészséges még soha nem volt a fasírt, most leesik az állad!

Ilyen egészséges még soha nem volt a fasírt, most leesik az állad!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 18. 15:05

A magyar konyha egyik legkedveltebb feltétje mindig is a fasírt volt. Formára és ízre számtalan verzió létezik. Most egy különleges hozzávaló révén elkészült a legegészségesebb változat.

A hús alapvető eleme minden egészséges diétának, leggyakrabban a sovány szárnyasokat ajánlják a dietetikusok. Egy darabig nincs is ebből gond, de valljuk be, hamar unalmassá válik a natúr csirkemell - akkor is, ha sokféleképpen elkészíthető. 

Egy idő után minden fogyókúrázó azon töri a fejét, hogy lehetne változatosabbá tenni a húst!

Megoldás lehet a fasírt, azaz a fűszerekkel bekevert húspogácsa, melyet számos stílusirányban elkészíthetsz. Csakhogy a fasírttal az a gond, hogy  jó magyar szokás szerint többnyire kenyérrel dúsítjuk fel - így viszont a húspogácsába bekerülő szénhidráttartalom azonnal tönkre vágja a diétát.

Ezt az apró hibát küszöböli ki most egy zseniális ötlet, mely Norbi rajongói táborában bukkant fel:

Kerüljön a fasírtba chiamag!

Az apró magvak rendkívül egészségesek, gyorsítják a fogyás folyamatát. Ráadásul nedvesség hatására zseniálisan viselkednek: a chia megszívja magát vízzel, többszörösére nő a térfogata. Ezáltal ugyanúgy fellazítja a darált húst, mint a beáztatott puha kenyérbél.

A végeredmény zseniális: fantasztikusan finom húspogácsa, ami nemcsak azt akadályozza meg, hogy felkússzanak rád a kilók, de még le is fogyaszt!

Chiamagos fasírtgolyó

Hozzávalók:

1/2 kg darált sertéscomb (szaftosabb, kellemesebb lesz tőle a fasírt)

1 tojás

3-4 tk. chiamag (lehetőleg darálva, de az egész szemes is jó)

4 cikk fokhagyma, lereszelve

1 fej vöröshagyma, finomra vágva

1 tk. fűszerpaprika (opcionális)

őrölt bors

3-4 ek. petrezselyemzöld, finomra vágva

Így készítsd

1. Öntsd a hozzávalókat és fél pohár vizet egy tálba. Jól dolgozd össze, hagyd pihenni egy órát.

2. Formálj húsgolyókat a bekevert húsmasszából, ezeket sorakoztasd fóliával bélelt tepsibe.

3. Spriccelj a fasírtgolyókra kevés olajat, majd mehet is a sütőbe! 180 fokon kb. fél óra alatt szuper finomra sülnek!

Tipp:

Sütheted kevés olajon serpenyőben is. Így hamarabb elkészül.

(Ötlet: Edit Karászi)

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.