Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
Létrehozva: 2016.05.18.

Ilyen egészséges még soha nem volt a fasírt, most leesik az állad!

A magyar konyha egyik legkedveltebb feltétje mindig is a fasírt volt. Formára és ízre számtalan verzió létezik. Most egy különleges hozzávaló révén elkészült a legegészségesebb változat.

A hús alapvető eleme minden egészséges diétának, leggyakrabban a sovány szárnyasokat ajánlják a dietetikusok. Egy darabig nincs is ebből gond, de valljuk be, hamar unalmassá válik a natúr csirkemell - akkor is, ha sokféleképpen elkészíthető. 

Egy idő után minden fogyókúrázó azon töri a fejét, hogy lehetne változatosabbá tenni a húst!

Megoldás lehet a fasírt, azaz a fűszerekkel bekevert húspogácsa, melyet számos stílusirányban elkészíthetsz. Csakhogy a fasírttal az a gond, hogy  jó magyar szokás szerint többnyire kenyérrel dúsítjuk fel - így viszont a húspogácsába bekerülő szénhidráttartalom azonnal tönkre vágja a diétát.

Ezt az apró hibát küszöböli ki most egy zseniális ötlet, mely Norbi rajongói táborában bukkant fel:

Kerüljön a fasírtba chiamag!

Az apró magvak rendkívül egészségesek, gyorsítják a fogyás folyamatát. Ráadásul nedvesség hatására zseniálisan viselkednek: a chia megszívja magát vízzel, többszörösére nő a térfogata. Ezáltal ugyanúgy fellazítja a darált húst, mint a beáztatott puha kenyérbél.

A végeredmény zseniális: fantasztikusan finom húspogácsa, ami nemcsak azt akadályozza meg, hogy felkússzanak rád a kilók, de még le is fogyaszt!

Chiamagos fasírtgolyó

Hozzávalók:

1/2 kg darált sertéscomb (szaftosabb, kellemesebb lesz tőle a fasírt)

1 tojás

3-4 tk. chiamag (lehetőleg darálva, de az egész szemes is jó)

4 cikk fokhagyma, lereszelve

1 fej vöröshagyma, finomra vágva

1 tk. fűszerpaprika (opcionális)

őrölt bors

3-4 ek. petrezselyemzöld, finomra vágva

Így készítsd

1. Öntsd a hozzávalókat és fél pohár vizet egy tálba. Jól dolgozd össze, hagyd pihenni egy órát.

2. Formálj húsgolyókat a bekevert húsmasszából, ezeket sorakoztasd fóliával bélelt tepsibe.

3. Spriccelj a fasírtgolyókra kevés olajat, majd mehet is a sütőbe! 180 fokon kb. fél óra alatt szuper finomra sülnek!

Tipp:

Sütheted kevés olajon serpenyőben is. Így hamarabb elkészül.

(Ötlet: Edit Karászi)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek