"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2016.03.08.

Félre a vacak pékárukkal, süss ropogós héjú diétás zsömlét otthon!

Szeretnél lefogyni, de nem bírsz lemondani a kenyérfélékrõl? Nem kell megvonnod magadtól a finom falatokat, ha csökkentett szénhidráttartalmú lisztbõl sütsz magadnak!

Minden fogyókúrázó pontosan tudja, milyen nehéz lemondani a kenyérfélékről. Hiszen mi magyarok úgy nőttünk fel, hogy reggelire, uzsonnára, sőt, sokszor vacsorára vagy levesek és főzelékek mellé is szívesen eszünk kenyeret.

Sajnos tudni kell, hogy a túl sok kenyér és a tészta - a lisztek magas szénhidráttartalma miatt - hosszú távon elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet.

Szerencsére nem kell lemondanod a legfinomabb falatokról, hiszen te is készíthetsz magadnak olyan pékárut, amiben lényegesen kevesebb a szénhidrát. Isteni ropogós zsemle receptje következik, próbáld ki! Imádni fog érte a családod!

Update1 Császárzsemle

 

Knap Daniella receptje


Recept:

  • 185 g Update1 Norbi liszt
  • 15 g sikér  
  • 100 g langyos tej
  • 85 g langyos víz
  • 20 g lágy vaj
  • 5 g instant élesztő
  • 1 mk só

  • Tetejére:
    kevés langyos tej
    mák

    Így készítsd
    1. Tedd a hozzávalókat - először a folyadékot majd a szárazanyagot - a kenyérsütőgépbe.  Indítsd el a dagasztást. Kb. fél óra alatt szép, homogén tésztát kapsz.

    2. Vágd négyfelé a tésztát, formázz mindegyik darabból zsemléket.

    3. Ezután tedd egy tepsibe és folpackkal fedd le a zsömléket. Meleg helyen kb. 25-30 percig hagyd kelni a tésztát.

    4. Amikor megkeltek a zsömlék, egy kanállal vagy egy félkör alakú kiszúróval vágd be a tetejüket, így lesz csinos császárzsemle formájuk. Tetejüket kend le kevés tejjel, szórd meg mákkal.

    5. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süsd készre a zsömléket. Amikor kész, vedd ki őket és rácsra helyezve és hagyd teljesen kihűlni.



    Tippek:


    A gépi dagasztás fontos az ilyen reform tésztáknál, mert sokkal lazább lesz a szerkezete

    Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd s tésztát, mert csak így fog szépre kelni

    A sütési idő sütőfüggő,ezt érdemes kitapasztalni
    -lehet kapni ilyen császárzsemle kiszúrót is de akinek nincs az használhat egy félbe vágott kör alakú kiszúrót vagy akár egy kanalat is a mintázáshoz

    Ez a recept tökéletes! Rögtön első nekifutásra sikerülni fog a zsömle! Legközelebb már rutinból készíted. Isteni finom!
     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek