tóth gabi
Az évszak sztárja a kicsit fanyar, de sütve elképesztõen finom szilva. Nemcsak gombócot lehet készíteni belõle, hanem diétás morzsasütit is. Az egész család nagy kedvence lesz és ez nem hizlal!
Egyszerű és nagyon finom ez a desszert. Ráadásul cukormentes, ami lehetővé teszi, hogy bármikor eheted, nem hizlal. Ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella.
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
a morzsához
a töltelékhez:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.
2. Aszilvás töltelékhez a megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát forgasd össze az édesítőszerrel, a fahéjjal és a CH-killerrel. Ezt a gyümölcsös keveréket oszd el igazságosan a szufléformákban.
3. A morzsához az alapanyagokat gyors mozdulattal keverd össze és szórd a szilvás rétegekre. Ha van otthon, tehetsz a morzsaréteg tetejére néhány mandulaszeletet is.
4. Takard be a formákat alufóliával, majd mehetnek az előmelegített, légkeveréses sütőbe. Süsd 20 percig lefedve, majd további 15 percig takarás nélkül, hogy szépen megpiruljon a morzsa teteje.
Tálald melegen, egy gombóc cukormentes vaníliafagyival, vagy akár önmagában is nagyon finom. Díszítsd egész mandulával.