Létrehozva: 2017.10.13.

Felejtsd el a hizlaló desszerteket: Szilvás morzsasüti az új diétakirály

Az évszak sztárja a kicsit fanyar, de sütve elképesztõen finom szilva. Nemcsak gombócot lehet készíteni belõle, hanem diétás morzsasütit is. Az egész család nagy kedvence lesz és ez nem hizlal!

Felejtsd el a hizlaló desszerteket: Szilvás morzsasüti az új diétakirály

Egyszerű és nagyon finom ez a desszert. Ráadásul cukormentes, ami lehetővé teszi, hogy bármikor eheted, nem hizlal. Ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella.

Szilvás morzsasüti

Knap Daniella receptje

Hozzávalók:

a morzsához

  • 12,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (pl. Update Esti liszt)
  • 2,5 dkg darált mandula
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dkg diétás édesítőszer (pl. Update zero)
  • szeletelt és egész mandula a díszítéshez
  • a töltelékhez:

  • 70 dkg magozott szilva
  • 3 dkg diétás édesítőszer
  • 1,5 teáskanál Update Ch Killer
  • 1 mokkáskanál fahéj

  •  

    Így készítsd el:
     

    1. Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.

    2. Aszilvás töltelékhez a megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát forgasd össze az édesítőszerrel, a fahéjjal és a CH-killerrel. Ezt a gyümölcsös keveréket oszd el igazságosan a szufléformákban.

    3. A morzsához az alapanyagokat gyors mozdulattal keverd össze és szórd a szilvás rétegekre. Ha van otthon, tehetsz a morzsaréteg tetejére néhány mandulaszeletet is.

    4. Takard be a formákat alufóliával, majd mehetnek az előmelegített, légkeveréses sütőbe. Süsd 20 percig lefedve, majd további 15 percig takarás nélkül, hogy szépen megpiruljon a morzsa teteje.

    Tálald melegen, egy gombóc cukormentes vaníliafagyival, vagy akár önmagában is nagyon finom. Díszítsd egész mandulával.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek