FITTFAZÉK

Emlékszel még az egyszerű nudlira? Diétás csúcsdesszert lett belőle

Sokan emlékezhetnek a nudlira, éveken át volt a menzák alapétele. Manapság pluszkilóktól tartva kevesen mernek kacérkodni vele. Most viszont elkészült a diétás verzió. Jöhet a nudli, éljen a nudli!
címkék:

Meglepően új formában tér vissza a nudli, de több ok miatt jobban fogod imádni, mint valaha. Egyrészt izgalmasabb az állaga, mert ez a nudli ropogós! Másrészt nem kell a prézlivel kínlódni! Harmadrészt pedig ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella. Eheted bátran, nem hizlal!

Nudlifánk

Knapp Daniella receptje
 

A tésztához:

  • 15 dkg Update1 CH Killer  
  • 12 dkg búzaliszt   
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 2 teáskanál Lovely Sweet édesítő
  • 1 csipet só
  • olaj/vagy kókuszzsír a kisütéshez


A tálaláshoz:

  • Update feketeáfonya-bodza-alma dzsem vagy házi, cukormentes szeder, áfonya, eper, málna stb. lekvár
  • porrá őrölt Eritrit


Így készítsd el:

1. A liszteket a vajjal morzsold el, majd a többi hozzávalóval gyúrj homogén tésztát. Csomagold fóliába és legalább 1 órára tedd hűtőbe.


 2. Szilikon lapon nyújtsd ki néhány mm vastagságúra, majd késsel vágd fel vékony csíkokra, majd ezeket a csíkokat kb. 6-8 cm-es darabokra.

3. A feldarabolt tésztákat sodord át, majd süsd ki gyorsan olajban vagy kókuszzsírban.

Tálalás előtt melegítsd fel a cukormentes lekvárt és ezzel tálald a porrá darált Eritrittel megszórt nudlit.

Bátran eheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is!




 

címkék: