Magyar Péter ámokfutása büdös szavazóktól, nők, nyugdíjasok folyamatos gyalázásáig

POLITIK
Létrehozva: 2017.09.16.

Diétázók kedvence a hűvös őszi napokra: fokhagymás galuska

Galuskának hívják, de két összetevõjének egyike sem liszt! A pihe-puha párnácskákban szinte alig van szénhidrát. Ideális köret diétázóknak.

 

Mindössze 2 hozzávalóból áll ez a galuska, és nem a liszt az egyik!

Szénhidrát tartalma a normál galuskának a tizede. Egy köret, amit galuskának hívnak, és nem hizlal!

Az elkészítése gyerekjáték. Szó szerint: gyurmázhatsz egy kicsit a tésztával. A főzésnél nem baj, ha további 2-3 percet maradnak a vízben, akkor is puhák maradnak a kicsi párnák. A köret különlegessége, hogy először megfőzöd, aztán serpenyőben pirosra sütöd.

Elkészítés: 25 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze reszelt mozzarella (alacsony zsírtartalmú, kissé kiszáradt darabból ideális készíteni, hogy ne essen szét)
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tk. fokhagyma por
  • vaj vagy olívaolaj a pirításhoz
  • Elkészítés:

    1. Helyezd a sajtot és a fokhagymaport egy mikrózható tálba, és keverd össze. Tedd mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon.

    2. Egyenként keverd bele a tojássárgákat. Sima galuskatésztát kapsz.

    3. Oszd a tésztát 4 részre, és tedd hűtőbe legalább 10 percre.

    4. Egy kiolajozott szilikonlapon (vagy sütőpapíron) a kezeddel nyújtsd a labdákat kígyó formájúra.

    5. Késsel vagdosd el galuska (vagy olasz gnocchi) méretűre, kb. 2 ½ -3 cm hosszú darabokra. Egy sorból kb. 14-15 darab jön ki. Egy villa hátuljával nyomj bele mintát.

    6. Egy nagy fazékban forralj sós vizet. Ha már zubog, szórd bele az összes galuskát, és forrás után főzd 2-3 percig, vagy míg az összes föl nem jön a tetejére. Szűrd le.

    7. Közepes hőmérsékletűre forrósíts föl egy nagy serpenyőt. Hevítsd fel benne a vajat vagy olajat.

    8. Pirítsd aranybarnára a galuskák mindkét oldalát. Ez 1-2 perc lesz.

    9. Fűszerezd sóval, borssal.

     

    A fokhagymás galuskát pirított gombával, rukkolával, eldarabolt tepsis sertéssülttel tálalhatod.

    A galuska tésztáját készítheted karfiollal is. ITT olvashatod a receptet.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek