tóth gabi
Isteni csemege, szuper vendégváró, gyönyörû dísz a fán. És még csak nem is hizlal!
A karácsonyhoz és a karácsonyfához annyira hozzátartozik a szaloncukor, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni a megoldás. Mi segítünk! Mutatunk ugyanis egy olyan receptet, mellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódnod a szénhidrát miatt.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Szitáld össze egy nagy tálban a lisztet és az édesítőszert.
2. Add hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.
3. Gyúrd össze simára, ez mindössze 1 percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.
4. Formázd ízlésed szerint, mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várd meg, amíg a csoki megszárad rajta. A maradékot nyugodtan berakhatod a fóliába tekerve a hűtőbe.
Variációk:
Mielőtt megdermedne a csokoládé, tegyél rá egy dióbél darabkát a bonbonra, így gazdagítod az ízét.
Töltsd meg a marcipángolyó belsejét aszalt gyümölccsel, lédús meggyel vagy egy szem mandulával.
Adjál kevés rum aromát és mazsoladarabkákat a masszához, így tedd kompletté és különlegessé az ízeket.
Formázd oválisra a szaloncukrokat, mellette pedig készíts kis gömböket is, melyeket hurkapálcára szúrva tudsz gusztusosan kínálni a családnak.
Tippek:
Hasznos, ha szitálva kevered a száraz alapanyagokat, mert így biztosan egyenletesen fog majd eloszlani.
A marcipán hamar kiszárad, ezért fontos, hogy a maradékot fóliába tekerd és így tárold.
Ha aggaszt a nyers tojásfehérje, akkor helyettesítheted tojásfehérje por és víz keverékével is.