kulcsár edina
Diétázásra ítélt csokoládéimádók tuti receptje! Egyszer elkészíted, utána már minden héten ezt akarod. Mert nem csupán glutén- és cukormentes, de lehengerlõen finom is.
Jó hír a diétázóknak: ez a glutén- és cukormentes, alacsony szénhidráttartalmú torta
garantáltan az első számú kedvenced lesz.
Annyira tökéletes! A kókuszlisztnek köszönhetően a tésztája levegős, szivacsos állagú. A cukkinitől pedig szuper nedvdús, csodás ízekkel teli.
Előkészítés: 10 perc, sütés ideje: 50 perc.
1. Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a kakaóport, az édesítőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport, és a sót.
2. Add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a vaníliát. Ha már sima, keverd bele a cukkinit és a csokoládéchipset is (ha használsz).
3. Egy 22x22 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, olajozd ki. Az elkészített tésztakeveréket öntsd bele.
4. Told a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Akkor kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzod ki.
1. Egy serpenyőben keverd simára a mandulaitalt, az édesítőt, a tojássárgáját, a vajat.
2. Közepes hőmérsékleten forrósítsd fel. Ha már buborékozik, szórd bele a xantángumit.
3. Folytasd a melegítést, míg be nem sűrűsödik.
4. Vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát, a kókuszt, a pekándiót.
5. A keveréket terítsd rá a kihűlt tortára.
Elkészítés után le is fagyaszthatod az egészet, vagy csupán a maradékot.
Muffinformában is megsütheted, így egyszerűbb porciózni és lefagyasztani is. A 12 muffint szintén 180 Celsius-fokon süsd. 20 perc után ellenőrizd a tésztát.
A cukkinit ne hámozd meg, úgy reszeld le. A nagyobb lyukú reszelőt használd. Reszelés után ne nyomd ki belőle a nedvességet.