Létrehozva: 2017.09.02.

Cukkinis csokoládétorta, ezt nyugodtan nassolhatod

Diétázásra ítélt csokoládéimádók tuti receptje! Egyszer elkészíted, utána már minden héten ezt akarod. Mert nem csupán glutén- és cukormentes, de lehengerlõen finom is.

Jó hír a diétázóknak: ez a glutén- és cukormentes, alacsony szénhidráttartalmú torta

garantáltan az első számú kedvenced lesz.

 

Annyira tökéletes! A kókuszlisztnek köszönhetően a tésztája levegős, szivacsos állagú. A cukkinitől pedig szuper nedvdús, csodás ízekkel teli.

Előkészítés: 10 perc, sütés ideje: 50 perc.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tortatészta:

  • ½ csésze kókuszliszt
  • ½ csésze édesítés nélküli kakaópor
  • 1 csésze édesítő (tetszés szerinti)
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. szódabikarbóna (étkezési)
  • 1 tk. sütőpor
  • ¼ t.k só
  • ¼ csésze kókuszolaj (olvadtan)
  • 4 nagy tojás, felverve
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 csésze reszelt cukkini
  • ½ csésze édesítés nélküli csokoládéchips (opcionális)
  • Kókuszos, pekándiós bevonat:

  • ½ csésze kókuszital, édesítés nélküli
  • ½ csésze édesítő
  • 1 tojás sárgája
  • ¼ csésze vaj
  • ¼ csésze xantángumi (opcionális)
  • ½ tk. vanília kivonat
  • ¾ csésze kókuszreszelék (édesítés nélküli)
  • ½ csésze pekándió, összevágva
  • Elkészítés:

    Torta tésztája:

    1. Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a kakaóport, az édesítőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport, és a sót.

    2. Add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a vaníliát. Ha már sima, keverd bele a cukkinit és a csokoládéchipset is (ha használsz).

    3. Egy 22x22 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, olajozd ki. Az elkészített tésztakeveréket öntsd bele.

    4. Told a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Akkor kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzod ki.

    Bevonat:

    1. Egy serpenyőben keverd simára a mandulaitalt, az édesítőt, a tojássárgáját, a vajat.

    2. Közepes hőmérsékleten forrósítsd fel. Ha már buborékozik, szórd bele a xantángumit.

    3. Folytasd a melegítést, míg be nem sűrűsödik.

    4. Vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát, a kókuszt, a pekándiót.

    5. A keveréket terítsd rá a kihűlt tortára.

    Elkészítés után le is fagyaszthatod az egészet, vagy csupán a maradékot.

    Muffinformában is megsütheted, így egyszerűbb porciózni és lefagyasztani is. A 12 muffint szintén 180 Celsius-fokon süsd. 20 perc után ellenőrizd a tésztát.

    A cukkinit ne hámozd meg, úgy reszeld le. A nagyobb lyukú reszelőt használd. Reszelés után ne nyomd ki belőle a nedvességet.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek