FITTFAZÉK

4 ital, ami még a víznél is egészségesebb

Nem kérdés, hogy minél több vizet iszol, annál egészségesebben élsz. De ne hagyd figyelmen kívül más italok egészségvédő hatását sem!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Zöldtea a fiatalság titka

Erről az egyszerű finomságról már régóta tudjuk, milyen egészséges: csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, stabilizálja a vércukorszintet, és még a rákos sejtek elpusztítására is képes. A legújabb kutatások viszont azt is feltárták, hogy a zöld tea rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt. Ez a hatás jórészt a katekin nevű antioxidánsnak köszönhető, amely felveszi a harcot a sejtek károsodásával.

Kókuszvíz nem csak a trópusokon

A kókuszvíz népszerűsége főként elektrolit-tartalmának köszönhető, amelynek segítségével ez az egészséges ital csodásan hidratálja a testet – különösen edzés után. Egy vizsgálat szerint még a víznél is hatékonyabban pótolja az elvesztett folyadékot.

A kókuszvíz remek forrása a nátriumnak, a káliumnak és a magnéziumnak, vagyis a szervezet természetes elektrolitjainak.

Ennek köszönhetően ugyanolyan a hatása, mint egy sportitalnak, csak nincs benne cukor. Egy doboz körülbelül 60 kalóriát tartalmaz, de persze vigyázz, milyen márkát vásárolsz, egyes gyártók ugyanis alaposan megcukrozzák és mesterséges ízesítőkkel dúsítják.

Sör az öregedés ellen

Egy tanulmány, amelyben 32 korábbi kutatás eredményeit vizsgálták, arra az eredményre jutott, hogy a sör mértékletes fogyasztása segíthet a Parkinson-kór megelőzésében. A kutatás szerint azok, akik naponta megisznak egy vagy több sört, de semmilyen más szeszes italt nem fogyasztanak, a betegség 59 százalékkal kisebb kockázatával néznek szembe, mint az absztinensek.

Egy másik kutatás szerint a sörben található, xantohumol nevű antioxidánsnak rákellenes és szívvédő hatása van, ráadásul a kísérletekben megvédte a patkányok agyát a Parkinson- és az Alzheimer-kórra jellemző sejtkárosodásoktól. A patkányok átszámolva körülbelül napi egy sörnek megfelelő mennyiségű italt kaptak.

Tej a nagy megosztó

A tejet mostanában sok ellentmondás övezi: egyes szakértők szerint kifejezetten hasznos, mások viszont azt állítják, hogy a tejfogyasztás elhízáshoz, kalciumhiányhoz, rákhoz és más betegségekhez vezethet. Egy új vizsgálat szerint a tej fogyasztása emeli az agy glutation-szintjét. Ez a vegyület erőteljes antioxidáns, amely segít kivédeni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást, így a tej szintén az Parkinson- és az Alzheimer-kór megelőzésének eszköze lehet. A kutatás szerint a glutation-szint azoknak a szervezetében a legmagasabb, akik napi 3 adag tejterméket fogyasztanak

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?