Magyar Péter fontos embere a csoportos rablásért elítélt testőr

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző MM

Létrehozva: 2024.10.17. 09:00

Brutális, mi vár Szoboszlaira a válogatott meccs előtt

Nincs pihenés a válogatott meccsek után, sőt! Rangadók futószalagon a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában, 20 nap alatt 7 kőkemény mérkőzés a programban.

A magyar labdarúgó-válogatott Hollandia elleni bravúros döntetlenje (1-1) és a Bosznia-Hercegovinában aratott 2-0-s győzelme után Szoboszlai Dominik visszatért Liverpoolba, ahol kíméletlen sorozatterhelés vár a játékosokra. Az angol Premier League-ben hét forduló után éllovas angol sztárklub vasárnaptól 20 nap alatt hét mérkőzést játszik.

Szoboszlai (nyakában Luis Díazzal) januárban gólt fejelt a Chelsea-nek, most ezel a párosítással kezdődik a Liverpool 20 napos erőltetett menete
Szoboszlai (nyakában Luis Díazzal) januárban gólt fejelt a Chelsea-nek, most ezel a párosítással kezdődik a 20 napos erőltetett menet     Fotó: PA Images

Szoboszlaiék ellenfelei sem akárkik lesznek! A hétvégi (vasárnap, 17:30, tv: Spíler 2) bajnoki rangadón a negyedik helyezett Chelsea-t fogadják az Anfield Roadon. A londoniak elleni meccs szép emlékeket idézhet föl a magyar középpályásban, hiszen januárban ugyanebben a párosításban fejesgóllal vette ki a részét a 'Pool 4-1-es sikeréből.

Jövő szerdán még különlegesebb fellépés vár a Vörösökre: a Bajnokok Ligája 3. csoportfordulójában előző csapata, az RB Leipzig vár a Liverpoolra (Gulácsi Péterék az első két körben vereséget szenvedtek, Szoboszlaiék ellenben mindkétszer nyertek, az AC Milan otthonában légiósunk góljával, otthon a Bologna ellen a gólpasszával). 

Szoboszlaiék az Ágyúsokhoz is mennek

Ezt követően újabb, még nehezebbnek ígérkező bajnoki rangadót vív majd a Liverpool, a jelenlegi harmadik Arsenal otthonában. A következő szerdán nemzetközi helyett hazai kupameccsen, a Ligakupában a Brightonnál vendégeskedik Arne Slot csapata, hogy aztán három nappal később Liverpoolban csapjon össze a két gárda, már a bajnoki pontokért. 

Újabb három nap múltán, megint egy német ellenfél kerül Szoboszlai és társai útjába a BL-ben: az előző szezon csodacsapataként Bundesligát nyert és Európa-liga-döntős Leverkusen (kispadján a Liverpoollal hajdan BL-győztes Xabi Alonsóval).

A szűk háromhetes erőltetett menet PL-rangadóval is zárul, hiszen november 9-én a bajnoki tabellán most ötödik, a tavalyi szezon végén negyedik Aston Villa látogat Liverpoolba. Ezután jön az újabb válogatott szünet – Szoboszlai számára persze akkor sem lesz pihenő, sőt, a mieink előbb Hollandiában játszanak a Nemzetek Ligája csoportmásodik helyéért, majd hazai pályán Németország ellen javíthatják ki az idegenbeli zakót (0-5).

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek