KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.16. 09:00

Nagy az öröm Liverpoolban, Szoboszlai a legjobbkor üzent fontos dolgot az edzőjének

Arne Slot már nehezményezte, hogy nem elég veszélyes a kapura. Szoboszlai Dominik a válogatottbeli duplája után a Chelsea elleni angol rangadón is folytathatja a gólszerzést.

Szoboszlai Dominik mezőnymunkájával és a hozzáállásával nagyon is elégedett, a magyar futballsztár gól- és gólpasszmutatóját azonban nemrég élesen kritizálta Arne Slot. Sőt, éppen a legutóbbi, Crystal Palace elleni Premier League-meccsen először tette ki a kezdőcsapatból is (más kérdés, hogy a szünetben becserélt légiósunk a második félidőben kiválóan játszott). Legértékesebb játékosunk most a válogatottban duplázva üzent klubedzőjének.

Szoboszlaitól több gólt és gólpasszt vár Slot
Szoboszlaitól több gólt és gólpasszt vár Slot          Fotó: Offside

A Liverpool holland mestere egy hónappal ezelőtt, az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-meccs előtt elmondta a 23 éves magyar középpályásról: fontos játékosnak tartja, de támadó középpályásként a gólszerzés és a gólhelyzetek teremtése tekintetében egyértelműen fejlődnie kell. Szoboszlai akkor fél év után az első góljával válaszolt erre a San Siróban, azóta viszont csak egy gól előkészítése sikerült neki (szintúgy a BL-ben, a Bologna ellen). 

Szoboszlai a magyar válogatottban már belelendült

A hétfői, 2-0-ra megnyert boszniai válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzésen viszont megtörte a jeget sztárfocistánk: akcióból és büntetőből is betalált a kapuba, ezzel nyolc mérkőzést számláló góltalan sorozatának vetett véget a nemzeti csapatban. Liverpoolban most joggal bízhatnak abban, hogy Angliába visszatérve a klubjában is hasonlóan folytatja.

A Liverpool.com cikke szerint Szoboszlai a két góljával 

tökéletes üzenetet küldött Arne Slotnak, mielőtt visszatér Liverpoolba.

A tréneren kívül a Szoboszlai értékelése terén némileg megosztott Pool-szurkolók is joggal reménykedhetnek abban, hogy egyik legtöbbre taksált focistájuk a következő, bajnokin is eredményes lehet. A hét forduló után éllovas Slot-csapat vasárnap (17.30, tv: Spíler 1) a negyedik helyezett Chelsea-t fogadja az Anfield Roadon – remélhetőleg újra visszakerülve a Liverpool kezdőcsapatába.

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek