Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.15. 07:30
Módosítva: 2024.10.15. 07:45

Kitálalt Michael Schumacherről az öccse: Ralf szokatlan nyíltsággal beszélt a legendáról

Elárulta, hogy voltak összezördüléseik.

Sem a másik hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, sem az utóbbi években egyeduralkodó Max Verstappen nem érhet föl a bátyjával – derül ki egy Ralf Schumacherrel készült videointerjúból. A korábbi Forma-1-es autóversenyző, manapság szakkommentátor ezen kívül beszélt többek között arról, hogy ő miért nem tudott soha a csúcsra érni pilótaként, de azt sem titkolta el, hogy olykor voltak összezördüléseik a volán mögött a testvéri szeretetüket elfelejtő Michael Schumacherrel.

Ralf (balra) és Michael Schumacher: sokszor összekülönböztek, de mindig gyorsan meg tudták beszélni a sérelmeiket
Ralf (balra) és Michael Schumacher: sokszor összekülönböztek, de mindig gyorsan meg tudták beszélni a sérelmeiket / Fotó: DPPI via AFP

Michael Schumacher öccse nem tagadta, ő is világbajnok akart lenni, de utólag amondó: talán bizonyos területeken nem volt elég jó hozzá, és néha valószínűleg rossz döntéseket is hozott a magánéletében, amik kihatottak a sportteljesítményére. Ami Michael és Ralf éveken át tartó F1-es versengését illeti, az ifjabbik fivér minden tekintetben alulmaradt a bátyjával szembeni összevetésben. A vb-címeknél 7-0, a futamgyőzelmeknél 91-6 a "végeredmény", amikor pedig ötször megosztoztak az első és második helyezésen, 4-1-re nyert az idősebbik Schumi.

Pedig a közeli ismerőik közül nem egy hangoztatta, hogy Ralfba talán még több tehetség is szorult. Csakhogy Michael mentalitása mindent felülírt, ezt jelzi az is, hogy a versenypályákon többször is csúnyán keresztbe tett az öccsének.

Michael Schumacher az öccsét sem kímélte

1997-ben, a Nürburgringen például ütköztek, 2000-ben, Barcelonában pedig Michael Schumacher átverte Ralfot, hogy a ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót segítse a dobogóra.

Testvérként természetesen nem találtam ezt valami kedvesnek

Másrészt viszont, a Ferrari pilótájaként természetesen ez volt a dolga. Egy óra múltán, egy sör mellett három perc alatt megbeszéltük a történteket. Mindenféle sértegetések nélkül. Ez így volt normális – emlékezett vissza Ralf Schumacher.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek