Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.25. 10:30

Kirobbant az év legnagyobb focibotránya, azonnal reagált a magyarok korábbi kapitánya

Majd' három hónappal a meccs után ismerték el, tizenegyes járt volna a németeknek a spanyolok ellen a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Lothar Mattäus kiborult a focibotrány miatt.

Alaposan felkavarta az állóvizet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA legújabb bejelentése. A szervezet bírói testülete két és fél hónappal a meccs után jelentette be, valóban tizenegyest kellett volna adni Németországnak a spanyolok elleni Eb-negyeddöntőn. Július elején az egész kontinenstorna két legszebb játékát nyújtó csapata összekerült a nyolc között, szinte mindenki előrehozott fináléról beszélt. A spanyolok hosszabbításban 2-1-re győztek, s később az Eb-t is megnyerték. A németek ugyanakkor a 107. percben büntetőt reklamáltak, miután a tizenhatoson belül Marc Cucurella kezéről pattant le a labda. Az UEFA most elismerte, itt hibázott a játékvezető. A németek persze tombolnak, így alakult ki a focibotrány.

focibotrány
Musiala gólba tartó lövése Cucurella kezéről pattant le, ebből lett a focibotrány Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A németek elsősorban amiatt idegesek, mert a történteket nem lehet megváltoztatni, s nem értik, mi szükség volt most arra, hogy feltépjék az akkori sebeket. A szövetség sem tud hivatalos lépést tenni az ügyben. 

Matthäus elmondta a véleményét a focibotrány kapcsán

A magyarok korábbi szövetségi kapitánya, a válogatottunkat 2004 és 2005 között irányító Lothar Matthäus magából kikelve mérgelődött az UEFA bejelentése miatt.

Ki lett mondva, hogy hibáztak. Becsaptak minket. Most, hónapokkal az eset után állapítják meg azt, amit már a meccs helyszínén is mindenki látott

- fakadt ki a Bildnek a németek aranylabdás legendája.

Matthäus szerint az UEFA bírói kara összevissza beszél.

"Azonnal mondtam, hogy ez tizenegyes. Másnap a bírói kar azzal indokolta a szerintük jogos döntést, hogy a védő karja lazán lógott, s a legújabb utasítás szerint ezért nem jár büntető. Ezt elfogadtam, megértettem. Most mégis azt mondják, hogy hibáztak. Nagyon jó lenne, ha nyilvánosságra hoznák, milyen kommunikáció zajlott a bíró és a VAR-szoba között"

- mondta Matthäus az eset kapcsán.

A németek már akkor is nehezen bocsátottak meg, a spanyolok franciák elleni elődöntőjében Cuccurella minden egyes labdaérintését hangos füttyszó kísérte.

Íme a kezezés videón

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek