TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.12.

Támadásba lendült a nők között olimpiai bajnok férfias bunyós

Ügyészségre ment a női boksz olimpiai bajnoka. Iman Helif új frontot nyitott az internetes kommentek miatt.

A női bokszmezőny 66 kilogrammos súlycsoportjában győztes, vitatott nemi hovatartozású Iman Helif látszólag önfeledt boldogsággal ünnepelt a párizsi olimpia vasárnapi záróünnepségén. Büszkén mutatta a nyakában lógó aranyérmét, csókokat szórt a kamerákba. Belül azonban forrhatnak benne az indulatok. A Bild beszámolója szerint a 25 éves algériai sportoló a győzelme másnapján, szombaton a párizsi ügyészségen feljelentést tett.

Iman Helif peres úton vág vissza az internetes kommentelőknek
Iman Helif peres úton vág vissza az internetes kommentelőknek         Fotó: AFP

Iman Helif kőkeményen fellép az interneten rázóduló gyűlöletcunami ellen.

Iman Helif új frontot nyitott

– A sport után eljön a törvény ideje. Iman Helif ökölvívó, aki aranyérmet nyert a 2024-es párizsi olimpiai játékokon, elhatározta, hogy új küzdelembe kezd: az igazságért, a méltóságért és a becsületért – írta a férfias bokszoló ügyvédje, miután súlyos online zaklatás miatt feljelentést tettek.

Helif (akihez hasonló cipőben jár az 57 kg-osoknál aranyérmes tajvani Lin Jü-Ting) azután került a támadások kereszttüzébe, hogy nyolcaddöntőbeli olasz ellenfele, Angela Carini mindössze 46 másodperc után feladta az egyenlőtlen küzdelmet, és sírva panaszkodott a férfias izomzatú algériai ütőerejére. Ekkor derült ki a világ közvéleménye számára, hogy Heliféket tavaly kizárta világbajnokságáról a nemzetközi bokszszövetség (IBA), mert a nemi vizsgálaton a férfiakra jellemző X és Y kromoszómákat mutattak ki a szervezetében. Az IBA-val hadban álló és felfüggesztő, így a párizsi bunyót szervező olimpiai bizottság azonban engedte indulni, miután az útlevelében nőként szerepel. Carini után, a negyedöntőben a magyar Hámori Lucát már óriási hírverés mellett győzte le egyhangú pontozással.

A netes kommentelőkön túl olyan hírességek emeltek szót a női mzőnyben való szereplése ellen, mint például Donald Trump amerikai elnökjelölt, Martina Navratilova legendás teniszezőnő, Elon Musk, a világ leggazdagabb üzletembere, vagy éppen J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek