Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.09.

Őrült jutalom, százmilliókat kaszál a férfias bokszolónő az olimpián

Iman Helif után Lin Jü-Ting is aranyat nyerhet a nők között. A vitatott nemű tajvani ökölvívó mesés vagyont és életjáradékot is kaphat az olimpiai győzelemért.

Az ellene hősiesen helytállt Hámori Lucát legyőző algériai Iman Helif péntek éjjel bokszol a 66 kilogrammos kategória olimpiai aranyérméért, a női mezőny másik vitatott nemű résztvevője, Lin Jü-ting pedig szombaton, az 57 kg-osoknál érhet a csúcsra. A Helifhez hasonlóan a szakszövetség nemi tesztjén korábban megbukott és ezért a világbajnokságról kizárt, az ötkarikás játékokon mégis zöld utat kapott tajvani ökölvívő a dicsőség mellett pazar vagyonért is küzd majd a lengyel Julia Szeremeta ellen.

Lin Jü-ting olimpiai győzelmével pénzhegyekkel gazdagodhat
Lin Jü-ting olimpiai győzelmével pénzhegyekkel gazdagodhat          Fotó: Anadolu via AFP

A nemi hovatartozása miatt Iman Heliffel együtt a kritikák kereszttüzébe – de a nők között olimpiai döntőbe is – került Lin Jü-ting az óriási balhéval kapcsolatban kiemelte: dühítik az ezzl kapcsolatos hírek, de neki tiszta a lelkiismerete.

Aranyat érne Lin Jü-ting aranya

Leginkább az bosszantott, hogy a vb-n elvettek tőlem egy érmet (akkor bronzérmesként zárták ki a férfiakra jellemző XY-kromoszómái miatt – a szerző), noha keményen megdolgoztam érte. Így ugrott egy bevételi forrásom

– nyilatkozta Lin Jü-ting hazája egyik tévéműsorában.

Az olimpián minden kétely ellenére indulni engedett ázsiai bunyós Párizsban már aranyat nyerhet a női mezőnyben, ami ráadásul óriási prémiummal is jár Tajvanban. Ötkarikás győztesként 550 ezer eurónak (közel 220 millió forint) megfelelő egyszeri jutalmat kaszálhat, és emellett élete végéig bezsebelhet havonta 3700 eurónyi (majd' 1,5 millió forint) életjáradékot is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek