Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.22.

Hosszú Katinka megtöri a csendet, reagál a botrányra

A háromszoros olimpiai bajnok úszó a párizsi ötkarikás játékok alatt üzent hadat a magyar szövetségnek. Hosszú Katinka most részletesen is kifejtheti álláspontját.

Hatodik olimpiájára ugyan nem jutott ki, de így is hallatott magáról a játékok alatt Hosszú Katinka. A 2016-os riói játékokon három aranyérmet is szerző bajnoknő szerint a magyar szövetség nem kezelte jól Milák Kristóf helyzetét, s a szervezet a kommunikációjával a magyar sportoló riválisát, a francia Leon Marchand-t segítette. Hosszú Katinka nem kertelt, lemondásra szólította fel a szövetség vezetését, s kritizálta az elnök mellett a szövetségi kapitány és Milák akkori edzőjét, Virth Balázst is.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka kritizálta a szövetséget Fotó: Magyar Nemzet

A bajnoknő férje, Gelencsér Máté emellett egy úszócsoportban arról írt, két éve a hazai világbajnokságon a szövetség hibájából nem indulhatott egy magyar váltó, későn adták le ugyanis a nevezést.

Hosszú Katinka szavaira reagált az elnök

Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke a szervezet hétfői sajtótájékoztatóján utalt rá, egyelőre még türelmes az úszónő kirohanásával szemben. 

"Egy elnöknek, úgy látszik, az is kötelessége, hogy gyalázatot nyeljen. Az olimpiai játékok közepén kijönni egy ilyen acsarkodó nyilatkozattal, az károkat tud okozni a teljes olimpiai csapatban. Minden tiszteletet megérdemel a pályafutása, az eredményei, ugyanakkor el kell mondanom, hogy ő ugyanazt a támogatást megkapta az olimpiai kvalifikáció hiányában is, erről külön hatáskörben döntöttem, így mehetett meleg égövi edzőtáborba is." 

- mondta Wladár, aki kiemelte, Katinka klubvezetőként egyelőre nem sikeres.

Azt, hogy engem sz*rjankózik és mindenféle egyéb üzenetekben kritizál, azt nyelem, de már nem sokáig. Értem, hogy a medencében fantasztikus eredményei voltak, le a kalappal, de azon kívül mint egyesületi vezető eddig nem tett hozzá sokat az eredményekhez

Elképzelhető, hogy nem várat sokat magára Katinka újabb reakciója. Az úszónő ugyanis pénteken 12 órakor exkluzív interjút ad az Eursport YouTube-csatornának. Hosszú "hazatér", mivel itt szerepelt állandó reggeli műsorban az olimpia alatt.

Az interjú témája egyelőre nem ismert, de furcsa lenne, ha nem térne ki az elmúlt hetek üzengetéseire, s nem szerepelne a beszélgetésben Hosszú Katinka botránya.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek