Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.19.

Itt a kőkemény válasz, az úszók elnöke melegebb éghajlatra küldte Hosszú Katinkát

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Úszószövetség az olimpiai szereplést követően. Wladár Sándor elnök beszélt Milák Kristóf helyzetéről, illetve kőkeményen visszaszólt az őt kritizáló Hosszú Katinkának.

A Magyar Úszószövetség hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Margit-szigeten. Wladár Sándor elnök és Sós Csaba szövetségi kapitány az olimpia alatt annak ellenére kaptak sok kritikát, hogy az úszók három arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek. Milák Kristóf kapcsán felmerült, hogy miért nem tudtak a felkészüléséről semmit, Hosszú Katinka pedig nyílt levélben szólította lemondásra a vezetőket. Wladár most mindkét vádra reagált.

Milák Kristóf
Milák Kristófot megvédte, Hosszú Katinkába viszont alaposan belemart Wladár Sándor Fotó: Csudai Sándor

„Azt kell megérteni, hogy Kristóf Párizsban nem csupán győztes, hanem hős is lett, és a hősök más utakon járnak. A konfliktust, ha egyáltalán erről tudunk beszélni, az szülte, hogy nem voltunk megfelelően tájékoztatva. A MOB elnöke, elnöksége sem volt tájékoztatva, mint ahogy MÚSZ elnöksége sem, és Virth Balázs, az edzője sem tudta sok esetben arról, hogy pontosan hol volt és mit csinált Kristóf” – kezdte Wladár Sándor. A sajtótájékoztatóról a Magyar Nemzet készített szemlét.

"Milák Kristóf különleges ember"

„Mindenféle hírek terjedtek, hogy Ausztráliában, Amerikában, ez okozta a sok félreértést. Fogadjuk el, hogy Kristóf különleges ember, szerethető is nagyon, és valami történt vele, ami miatt a hozzá közeledők bizalmát nem fogadja el. Olimpiai bajnokaink és sokan mások is keresték, de ezek süket fülekre találtak. Egyelőre nem ismerjük az új módszert, hol, kivel és hogyan készült. Amint látni fogjuk a teljes képet, abból levonjuk a következtetéseket.”

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ennél azonban jóval keményebb szavakat kapott.

„Egy elnöknek úgy látszik az is kötelessége, hogy gyalázatot nyeljen. Az olimpiai játékok közepén kijönni egy ilyen acsarkodó nyilatkozattal, az károkat tud okozni a teljes olimpia csapatban. Minden tiszteletet megérdemel a pályafutása, az eredményei, ugyanakkor el kell mondanom, hogy ő ugyanazt a támogatást megkapta, amit egyébként a kvalifikáció hiányában nem érdemelt volna meg, erről külön hatáskörben döntöttem, így mehetett meleg égövi edzőtáborba is. Az, hogy engem szarjankózik és mindenféle egyéb üzenetekben kritizál, azt nyelem, de már nem sokáig. Értem, hogy a medencében fantasztikus eredményei voltak, le a kalappal, de azon kívül, mint egyesületi vezető, eddig nem tett hozzá sokat az eredményekhez. Volt olyan utánpótlás ob, amelyen a 273 indulóból kettő indult az Iron Swim színeiben, úgy hogy a Duna Arénában nagy kedvezménnyel élhet” – szólt kőkeményen vissza Wladár Hosszúnak.

A bővebb beszámoló a Magyar Nemzet oldalán érhető el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek