OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.08.

Kiderült, velük állt szóba a párizsi olimpia alatt Milák Kristóf

Párizsban olimpiai bajnok lett 100 méter pillangón, ugyanennek a versenyszámnak a 200 méteres távján pedig ezüstérmet szerzett. Milák Kristóf felkészülését azonban hivatalosan továbbra is homály fedi. Az Origo megnézte, kik állhatnak a legközelebb Milákhoz.

Milák Kristóf elmúlt egy éve olyannyira kaotikusan alakult, hogy sokan abba sem hittek, hogy részt tud venni az olimpián. Ehhez képest megjelent Párizsban, ahol remek formában volt. Először a 200 méter pillangón óriási csatában lett ezüstérmes, 100 méteren azonban már senki sem tudta legyőzni, ezzel második olimpiai bajnoki címét szerezte.

Milák Kristóf
Milák Kristóf és Schmidt Ádám a 100 méteres pillangóúszás döntője után Fotó: AFP

A 24 éves sportoló kapcsán azonban rejtély, hogy hol és kikkel tudott így felkészülni az ötkarikás játékokra, hiszen Milák hosszú idő óta nem nyilatkozik a médiának. Sós Csaba szövetségi kapitány és Wladár Sándor úszószövetségi elnök sem tudta (legalábbis ezt kommunikálták), hogy Milák milyen edzésmunkát végzett. Az Origo megpróbált utánajárni annak, hogy kik azok, akikkel Milák tartotta a kapcsolatot.

Ők lehetnek Milák Kristóf legközelebbi emberei

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkárnak óriási szerepe volt abban, hogy Milákot vissza tudta csábítani az uszodába és rá tudta venni arra, hogy Tokió olimpiai bajnoka újra csatasorba álljon. A szélesebb közvélemény amúgy 2023. december 31-én szembesült először azzal, hogy Schmidt Ádám és Milák Kristóf között különleges kapcsolat lehet. Szilveszter éjszakáján az Instagramon és a Facebookon jelent meg egy közös fotó.

A párizsi eredményhirdetésnél, ahol Schmidt adta át Miláknak az aranyat, szintén érzelmes pillanatok alakultak ki kettőjük között. Zala György erőnléti edző szintén közel áll a 24 éves sportolóhoz. A korábbi olimpiai bronzérmes kenus 2020 nyara óta dolgozik együtt Milákkal, nemrég pedig elárulta róla, hogy szerinte nincs itt semmi látnivaló, a kétszeres olimpiai bajnok csupán nehezebben nyit a külvilág felé. 

Végre kinyílt, boldog, szerzett két érmet. Ha megnézed a legutóbbi képeket, látszik, hogy egy jó fej, nyitott srác, csak bizonyos helyzetekben zárkózott

mondta Zala György.

Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke az első perctől az utolsóig minden esetben és következetesen kiállt Milák mellett. 2024. január 4-én például azt mondta, hogy a Honvéd ügyvezető elnökeként és barátként is érez felelősséget Milák Kristóffal kapcsolatban, majd kiemelte, nem összehasonlítható az élsportolók élete a hétköznapi munkavállalókéval. „Lehet hasonlítgatni a különböző munkaszerződéseket, de egy sportolónak teljesen más a munkaszerződése és a feltételei, mint egy olyan embernek, aki reggel nyolctól délután négyig, vagy akármilyen konkrét műszakban dolgozik."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek