Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.04.

"Egyedi utat követett" - a szövetségi kapitány mindent elmondott Milák Kristófról

Milák Kristóf szenzációsat hajrázott a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, és 49.90-es idővel olimpiai bajnoki címet szerzett. Parádés aranyát követően az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba értékelt.

Milák Kristóf az első 50 méter után nem volt ott a legjobb három között a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, azonban a hajrája egészen szenzációsra sikeredett, és végül 49.90-es idővel olimpiai bajnoki címet szerzett. A 24 éves sportoló három évvel ezelőtt a 200 méter pillangón lett aranyérmes Tokióban, a sporttörténelemben pedig eddig csak négy úszónak sikerült az, hogy ebben a versenyszámban 100 és 200 méteren is győzött.

Milák Kristóf
Milák Kristóf Párizsban sem maradt olimpiai aranyérem nélkül Fotó: Csudai Sándor

Ez a siker volt Magyarország harmadik idei aranyérme az olimpián, először Kós Hubert ért a csúcsra 200 méter háton, majd a férfi párbajtőr-válogatott (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely) volt legyőzhetetlen. Milák úszása után a magyar úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba értékelt.

"A 200-at is jól építette fel. A számot egybe kell tekinteni. Ennyit tudott, kijött és megnyerte. Általában így hajrázik, a 200 volt a meglepetés" - elemezte az úszását Sós Csaba, aki ezután a Milákkal kapcsolatos kritikákra is kitért. "Az öröm pillanataiban nem ezzel foglalkoznék, a harmadik úszó lett, aki egymást követően két olimpián tudott nyerni. Ki tudja, hol van még ennek a vége. Megkönnyebbült, egyedi utat követett, amiben mindig vannak kérdőjelek, bennünk is voltak, de ez már csak történelem, egy arany, egy ezüst. Ő ennek a számnak a specialistája. Eddig sincs sok információm a jövőről, de ismétlem, nem is akarok ezzel most foglalkozni az öröm pillanataiban."

A magyar úszás rendszere ilyen. Teljesen különböző utakat is egyenget, támogat. 

Milák ezzel egy arany és egy ezüstéremmel térhet haza Párizsból.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek