1 hónapja

Újabb Barca balhé: két klasszis már egy hónap után távozhat

Továbbra sem tudja beregisztrálni az új játékosait a spanyol bajnokságba a Barcelona, ha ez a probléma augusztus 13-ig fennáll, akkor két klasszis rögtön távozhat a sztárklubból.

Szerző ripost

Ismét elutasította a spanyol bajnokság elnöksége, hogy a Barcelona új játékosai játszani tudjanak a ligában. Andreas Christensen és Franck Kessié könnyen lehet, hogy egy hónap után, ingyen távoznak Katalóniából.

Hiába volt 1,1 milliárd eurós (432 milliárd forint) tartozása az FC Barcelonának, a klub úgy döntött, nagy költekezésbe kezd és 153 millió euró (60 milliárd forint) ellenében öt új játékost igazoltak (Andreas Christensen, Franck Kessié, Jules Koundé, Raphinha, Robert Lewandowski). Hiába adtak el hét játékost, egyedül Philippe Coutinhoból érkezett bevétel (20 millió euró-8 milliárd forint).

Bár a Barcelona folyamatosan adja el a különböző jogait, még mindig nincsen balanszban, ráadásul a fizetési sapkával is rosszul áll. Éppen ezek miatt a spanyol bajnokság elnöksége továbbra sem engedélyezi, hogy az öt új igazolás, valamint a hosszabbított Ousmane Dembelé és Sergi Roberto a Rayo Vallecano ellen augusztus 13-án szombaton pályára léphessen.

Ez viszont akár Christensen és Kessié távozását hozhatja, akiknek szerződésében van egy olyan furcsa záradék, miszerint ebben az esetben ingyen, máris leléphetnek a katalán városból. Lewandowskiék ezt azért nem tehetik meg, mert értük fizetett a Barcelona.

Azonban hiába a káosz, úgy néz ki, a dánt és az elefántcsontpartit ez sem zavarja, vélhetően mindketten maradni fognak új klubjuknál.

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!