TREZOR

13 milliós síron túli borravaló

Nagyon nézett az a New York-i pincérnő, aki arról kapott értesítést, hogy az egyik törzsvendége 50 ezer dollárt hagyott rá.

A 85 éves műgyűjtő, Robert Ellswort, akit a szakmában csak a Ming királyának neveztek, mert az ókori Kína Ming-dinasztiájának szakértője volt, tavaly augusztusban hunyt el baleset következtében. Nem volt szegény ember, 200 millió dolláros vagyont hagyott hátra, és kórházi ágyán úgy döntött, gondoskodni fog kedvenc pincérnőjéről. Az utolsó borravalójával sikerült is meglepni a szóban forgó hölgyet, nem kevesebb mint 50 000 dollárt, mai árfolyamon mintegy 13 millió forintot hagyott rá.

Ilyen a jó vendég

Robert gyakran meglátogatta a New York-i Donohoue’s steakhouse-t. Állítólag 200 milliós vagyonának egy jelentős részét itt költötte el. Nagyon jó kapcsolata volt a személyzettel, és mindig bőkezűen jattolt. A történet pikantériája, hogy nem volt könnyű azonosítani, kinek jár a síron túli borravaló. Ugyanis a műgyűjtő fel tudta sorolni a Ming-dinasztia minden uralkodóját, de a pincérnő nevére nem emlékezett. Ezért a végrendeletben úgy szerepelt: hogy Maureen a Donohoue’s-ból.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?