Így segít az online edzés, hogy te is fitt legyél!

Amióta nem mehetünk edzőterembe, egyre több online edzésprogram bukkan fel a neten. A szakértők szerint ez nagyon sokat segíthet, hogy végre minél többen elkezdjenek sportolni. De vajon hogyan? És mire kell figyelni, ha belefogsz?

Szerző Horváth Gabi

A szakértők egybehangzóan állítják: az online edzésprogramok elterjedése nagyon sokat segíthet abban, hogy minél többen beépítsék az életükbe a rendszeres mozgást. Több előnyük is van – és persze van, amire nem árt az otthoni gyakorlás közben odafigyelni. De vajon miért hozzák közelebb a sportot a nagy tömegekhez?

Fotó: Pixabay.com

Olcsó

A legtöbb online edzésprogram díja kedvező – általában annyiért sportolhatsz egész hónapban, amennyiből legfeljebb két órát tudnál kihozni az edzőteremben. A videomegosztó portálokon pedig rengeteg ingyenes edzésvideót is találsz.

Segít az edző

Ha egy szervezett, fizetős online programban veszel részt, kész edzéstervet és időbeosztást kapsz, ráadásul, ha kérdésed van, egy Facebook-csoportban vagy e-mailben az edzőt is el tudod érni.

Minimális felszerelést igényel

Ha van otthon egy matrac és egy tréningruha, máris kezdheted az edzést. Egyes programokhoz nem árt beszerezni egy olcsó gumiszalagot és egy-két kézisúlyzót, de ez utóbbit két vízzel töltött műanyag palackkal is helyettesítheted. Ha pedig van egy sportcipőd és egy sportmelltartód, akkor máris tökéletes a felszerelésed.

Akkor sportolsz, amikor ráérsz

Ha eddig azért nem mozogtál, mert nem értél oda a kedvenc órádra az edzőterembe, akkor ez a kifogás máris kilőve. Az online programokat akkor csinálod meg, amikor épp időd van rájuk. Kora reggel, késő este, vagy ha máskor nem megy, akkor hétvégén is belefoghatsz.

Fotó: Pixabay.com

Időt spórolsz vele

Nem kell elmenni az edzőterembe és hazajönni onnan, csak átöltözöl, és máris kezdheted. Ráadásul válogathatsz a kedvenc óratípusaid között, a dinamikus, táncos óráktól az erősítésen keresztül a jógáig.

Le a gátlásokkal!

Ha az tartott vissza az edzőteremtől, hogy nem volt csinos edzőruhád, és féltél, hogy a jó alakú, sportos nők kinéznek onnan, akkor megint jó hírünk van. otthon a kinyúlt mackónadrágban is lehet tornázni.

Kell egy kis óvatosság!

Az online edzésnél viszont kell egy kis óvatosság. Mivel az edző nincs melletted, hogy kijavítsa a hibáidat, nagyon figyelj a magyarázatára, és próbáld pontosan végrehajtani a gyakorlatokat. Az is jó megoldás, ha van egy tükör a közeledben, hogy lásd, jól csinálod-e. Mielőtt először belefognál, inkább nézd meg a gyakorlatot külön is, hogy lásd, mire kell ügyelned, amikor csinálod. Az is fontos, hogy ne vállald túl magad, kezdd kicsiben, és hagyd, hogy fokozatosan fejlődjön az erőnléted. Ha bármilyen betegséged vagy egészségügyi problémád, esetleg nagyobb súlyfelesleged van, előbb kérd ki az orvosod tanácsát, és csak utána kezdj bele az edzésbe. Ha pedig bármi fájdalmas vagy kényelmetlen, hagyd abba és ne erőltesd, nehogy lesérülj!

Szerző Horváth Gabi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Napi balfék: Jakab kidobta a mamuszt

origo.hu

Putyin megüzente, mikor lesz béke

borsonline.hu

Áll a forgalom Budapesten, durva baleset történt a Rákóczi híd alatt

ripost.hu

Brutális kánikula: ilyen időjárás vár ránk hétfőn

hirtv.hu

Megelégelték az olaszok Ukrajna felfegyverezését

travelo.hu

Hamarosan jön a Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason!

ripost.hu

Magyar lányt vett feleségül a futballsztár Pellé

ripost.hu

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom

ripost.hu

Ne kopogtasd a dinnyét! Itt a biztos módszer, hogy kiválaszd a legjobbat